De Training Zelfmanagement is voor onze poliklinische en klinische revalidanten. De training biedt handvatten om de zelfredzaamheid bij de overgang van het revalidatiecentrum naar huis te vergroten. Er is aandacht voor de psychische, sociale en emotionele gevolgen van het leven met een beperking, ziekte of aandoening.

Wat is de Training Zelfmanagement?

De Training Zelfmanagement is gebaseerd op een succesvolle training uit Amerika om zelfmanagement te verbeteren: Re-inventing yourself after spinal cord injury. De groepstraining bestaat uit zes sessies van twee uur.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Het inzetten van persoonlijke kernwaarden
  • Het steunsysteem in kaart brengen
  • Het stellen van doelen en kiezen van prioriteiten
  • Het ombuigen van negatieve situaties
  • Inzicht krijgen hoe gedachten emoties sturen
  • Het bevorderen van dankbaarheid

Praktische informatie

De Training Zelfmanagement wordt het hele jaar door aangeboden in De Hoogstraat, op elke maandag tussen 13.15 uur en 15.15 uur. Het is een gesloten groep. Je kunt contact opnemen met de trainers om duidelijkheid te krijgen over wanneer je in kunt stromen.

De trainers zijn Sheila Gerritsen, maatschappelijk werker en Dim Strubbe, ergotherapeut.

Inschrijven

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de Training Zelfmanagement via het formulier. Een voorwaarde voor deelname aan de training is dat u momenteel in behandeling moet zijn bij De Hoogstraat (klinisch of poliklinisch). Indien u niet in behandeling bent maar wel interesse heeft, dan kunt u eerst contact opnemen met uw revalidatiearts.

Formulier Zelfmanagement Training Dwarslaesie

Naam(Vereist)