In alle gevallen werken we in een team met specialisten van verschillende disciplines onder leiding van een revalidatiearts samen aan uw herstel. Afhankelijk van uw situatie wordt u, na een verwijzing door uw medisch specialist of huisarts, bij ons opgenomen in de kliniek of u wordt poliklinisch behandeld.

Wat moeilijk gaat tóch mogelijk maken

U wilt het liefst uw leven weer oppakken zoals u dat gewend was. Samen met u en uw naasten stellen we alles in het werk om beperkingen te overwinnen. We kijken met u wat we met een doelgerichte behandeling mogelijk kunnen maken.

Hoe doen we dat?

Allereerst door goed naar u en uw naaste omgeving te luisteren, zodat wij uw verhaal kennen. We bespreken de doelen die u wilt bereiken. Wat wilt u straks weer kunnen na afloop van de revalidatie behandeling? En wat is er nodig om straks weer thuis te wonen of aan het werk te gaan? Veel onderwerpen om over na te denken. Wij zijn er om u daarbij te helpen en te adviseren zodat u na de revalidatie naar eigen vermogen weer mee kunt doen in de maatschappij.

Met wie doen we dat?

Om u de beste behandeling op maat te bieden, werkt de revalidatiearts samen met een multidisciplinair team van behandelaars, waaronder fysiotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, logopedisten, psychologen en verpleegkundigen. Het persoonlijke behandelplan is het uitgangspunt om de gestelde doelen te bereiken.

De ervaring van een ander

Het resultaat is dat wat telt. (Oud-)revalidanten vertellen hoe zij hun revalidatieproces hebben ervaren, maar nog belangrijker: welk resultaat heeft het ze opgeleverd. Deze ervaringen laten zien hoe de revalidatie behandeling van De Hoogstraat hen heeft geholpen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen. Bovendien hebben we veel contact met patiëntenorganisaties waar we u naar kunnen verwijzen.

"We kunnen werken, nog lekker sporten, mooie reizen maken en sinds een jaar van onze dochter genieten. Dat is iets wat we hebben meegenomen vanuit De Hoogstraat: kijk vooral naar wat je wel kan en kijk niet naar wat je niet kan.”

Marlou en FrankBeiden getroffen door niet-aangeboren hersenletsel