Mijn arm is geamputeerd

Het kan zijn dat je door een ongeluk of een andere oorzaak (een deel van) je arm of hand mist. Misschien is je eerste gedachte: ik kan niet meer sporten of gitaar spelen. Bij De Hoogstraat Revalidatie helpen we je zodat je zoveel mogelijk (wellicht op een andere manier) weer kunt doen. Daarnaast helpen we je om te gaan met de nieuwe situatie.

Wat is een armamputatie?

Voordat je gaat revalideren heb je een operatie ondergaan waarbij (een deel van) je hand of arm is geamputeerd. Dit kan gebeurd zijn omdat je een ongeluk hebt gehad of door een infectie of ziekte.

Mijn behandeling

De behandeling is afhankelijk van jouw situatie en wat je wilt bereiken. Samen met de revalidatiearts stel je revalidatie doelen op. Heb jij bijvoorbeeld altijd gehockeyd en wil je dit weer kunnen doen? Dan kan dat, afhankelijk van jouw situatie, een revalidatie doel zijn. Samen met De Hoogstraat Orthopedietechniek kan er gekeken worden of een prothese geschikt is. Ook is het mogelijk om aanvullende hulpmiddelen te laten maken bij De Hoogstraat Revalidatietechniek. Zij kijken samen met jou en het behandelteam of een aanpassing, speciaal voor jou gemaakt, kan helpen bij het uitvoeren van bijvoorbeeld je hobby. De behandeling is ook bedoeld om je te helpen met allerlei vragen op het gebied van bijvoorbeeld school, seks of acceptatie van je lichaam.

Hoe lang duurt mijn behandeling?

Als je bij De Hoogstraat gaat revalideren, kan dat meestal via een korte, poliklinische behandeling. Dit houdt in dat je een aantal keer bij De Hoogstraat langskomt. Wanneer je verder weg woont of wanneer je naast een armamputatie nog meer letsel hebt, kan het voorkomen dat je klinisch komt revalideren. Hierbij verblijf je in De Hoogstraat.

Wie gaan mij behandelen?

Bij De Hoogstraat Revalidatie is het belangrijk dat jij verder komt. Het behandelteam helpt je daarbij. Jouw behandelteam kan bestaan uit: een ergotherapeut, fysiotherapeut, orthopedisch instrumentenmaker, revalidatietechnicus, maatschappelijk werker en een orthopedagoog. Het behandelteam werkt multidisciplinair. Dit houdt in dat de revalidatiearts en alle andere behandelaren met elkaar afstemmen en overleggen om jou verder te helpen. Daarnaast stemmen zij af met jou en eventueel ook met jouw ouders en docenten.

Familie en vrienden

We houden rekening met jouw omgeving en betrekken hen, in overleg met jou, zoveel mogelijk bij de revalidatie. Je ouder(s), broers en zussen mogen af en toe mee doen met de behandeling en kunnen natuurlijk altijd op bezoek komen. Ook je vrienden mogen op bezoek komen.

Meer informatie