Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Lijkt het je leuk om bij ons vrijwilligerswerk te doen? Bekijk onze openstaande vrijwilligersvacatures en reageer! Of neem contact op met de vrijwilligerscoördinator Anne Merkies via 030 256 1342 of vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl.

Nieuwsgierig wat vrijwilligers doen bij De Hoogstraat? Lees hun verhaal.

Vrijwilligersvacatures

Als handyman/vrouw bij A.R.T. voer je onderhoud en reparaties uit aan rolstoelen en handbikes.

De pluspunten

 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de gastvrijheid binnen De Hoogstraat Revalidatie;
 • Je hebt een zinvolle vrijetijdsbesteding;
 • Je betekent iets voor een ander;
 • Je maakt onderdeel uit van een unieke, maatschappelijk betrokken organisatie. 

Wat ga je doen?
Op de Afdeling Revalidatietechniek (A.R.T.) voer je onderhoud en reparaties uit aan rolstoelen en handbikes. Een aangepaste trapper of handvat monteren, versnellingen afstellen, een band plakken behoren onder andere tot de werkzaamheden, zodat revalidanten hun rolstoel of handbike veilig kunnen blijven gebruiken.

Wat zoeken wij in jou?

 • Je bent handig;
 • Je vindt het leuk om te klussen aan fietsen en of rolstoelen;
 • Je werkt nauwkeurig;
 • Je vindt het leuk om iets voor een ander te betekenen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal;
 • Je bent representatief;
 • Je bent sociaal vaardig;
 • Je hebt affiniteit met revalidatie.

De vrijwilligersfunctie
Je wordt één of twee keer per week verwacht. Bij voorkeur een maandag en/of vrijdag, tussen 8.00 en 16.00 uur. Dag(en) en tijdstip gaan uiteraard in goed overleg.

Vrijwilligerswerk bij De Hoogstraat Revalidatie
De Hoogstraat Revalidatie helpt kinderen, jongeren en volwassenen verder bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte, zodat zij weer optimaal mee kunnen doen in de maatschappij. Vrijwilligerswerk doen bij De Hoogstraat Revalidatie betekent vrijwilligerstaken uitvoeren in een aantrekkelijk werkklimaat met enthousiaste mensen die in een informele sfeer samenwerken om het verblijf van de revalidant zo optimaal mogelijk te maken. Dit doe je door gastvrij te zijn, goed te luisteren en aan te sluiten bij revalidanten, medewerkers en jouw collega-vrijwilligers.

Ons aanbod
Als je bij De Hoogstraat Revalidatie vrijwilliger bent, bieden wij jou:

 • Een leuke vrijwilligersfunctie in een mooi bedrijf;
 • Reiskosten op basis van 2e klasse openbaar vervoer;
 • Gratis sportmogelijkheden op vaste tijden, zoals yoga, fitness en zwemmen.

Kom verder en maak kennis
Ben je enthousiast en wil je meer informatie, of wil je reageren? Dan kun je contact opnemen met Anne Merkies, vrijwilligerscoördinator, via: vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl of solliciteer via onderstaand sollicitatie formulier.

Hulp gezocht bij één van de leukste sportclubs van Utrecht! Only Friends Utrecht zoekt vrijwilligers op de zaterdagochtend.

Only Friends Utrecht is de sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Daarbij hanteren we de leeftijdsgrens van 6 tot en met 18 jaar. Plezier hebben, trainen, beter worden in je sport, een groeiend zelfvertrouwen en kameraadschap zijn enkele termen die Only Friends Utrecht typeren. Op zaterdagochtend tussen 9.45 en 12.00 uur komen er ongeveer 35 kinderen sporten in de sportzaal of in de fitnessruimte van De Hoogstraat Revalidatie. Deze sportclub wordt mede mogelijk gemaakt door onze enthousiaste vrijwilligers. Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk om Only Friends Utrecht te realiseren op zaterdag.

Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden verschillende sporten aan te bieden aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar, of daarbij te begeleiden.

De belangrijkste taken

 • het klaarzetten van sportmaterialen die nodig zijn voor de verschillende sporten;
 • het aanbieden van de verschillende sporten of het begeleiden van de groep;
 • je vindt het leuk om met kinderen tussen de 6-18 jaar te werken;
 • je maakt makkelijk contact en kunt goed communiceren met verschillende mensen.

Wat verwachten we van jou
Je vindt het leuk om met kinderen met een beperking, tussen de 6 en 18 jaar, te werken en ze te begeleiden. Je bent enthousiast en in staat om een training aan te bieden in een bepaalde sport, in samenwerking met de overige vrijwilligers en coördinatoren, of daarbij te begeleiden. Je bent een open persoon en communicatief vaardig en je spreekt goed Nederlands. Je bent minimaal 1x in de maand op zaterdagochtend tussen 9.15 en 12.30 uur beschikbaar, meer mag natuurlijk ook. Het sportseizoen vindt plaats vanaf 3 september tot en met halverwege juli.

Wat bieden wij?
Only Friends Utrecht is een bolwerk van enthousiaste mensen (vrijwilligers,) die maar één doel voor ogen hebben: het mogelijk maken dat alle kinderen met een beperking wekelijks kunnen bewegen en sporten. We organiseren en leren samen en hebben veel plezier in datgene wat we doen en nastreven. Je wordt ondersteund doormiddel van scholing op het gebied van diagnoses/beperkingen en in het aanbieden van sportlessen of begeleiden daarvan. Je ontvangt sportkleding van de club en wordt natuurlijk uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Stuur een korte motivatie naar Maurits Schuurmans: m.schuurmans@dehoogstraat.nl  of bel naar 06 23374228. Op 3 september is de informatiebijeenkomst voor vrijwilligers voor het nieuwe seizoen. Op 10 september starten we met het nieuwe sportseizoen.

Meer informatie over onze sportclub vind je ook op: www.onlyfriendsutrecht.nl.