Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Lijkt het je leuk om bij ons vrijwilligerswerk te doen? Bekijk onze openstaande vrijwilligersvacatures en reageer! Of neem contact op met de vrijwilligerscoördinator Anne Merkies via 030 256 1342 of vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl.

Nieuwsgierig wat vrijwilligers doen bij De Hoogstraat? Lees hun verhaal.

Vrijwilligersvacatures

Hulp gezocht bij één van de leukste sportclubs van Utrecht! Only Friends Utrecht zoekt gastvrouwen/-heren op de zaterdagochtend.

Only Friends Utrecht is een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Daarbij hanteren we de leeftijdsgrens van 6 tot en met 18 jaar. Plezier hebben, trainen, beter worden in je sport, een groeiend zelfvertrouwen en kameraadschap zijn enkele termen die Only Friends Utrecht typeren. Elke zaterdagochtend komen tussen 9.45 en 12.00 uur sporten ongeveer 35 kinderen in de sportzaal of de fitnessruimte van De Hoogstraat Revalidatie. Deze sportclub wordt mede mogelijk gemaakt door onze fantastische vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan Only Friends Utrecht niet doorgaan op zaterdag.

We zoeken vrijwilligers met interesse om kinderen tussen de 6 en 18 jaar te verwelkomen en wegwijs te maken in de sportclub.

De belangrijkste taken van onze nieuwe collega zijn:

 • het klaarzetten en bemannen van de ontvangstbalie gedurende de sportochtend;
 • het ontvangen en aanmelden van de kinderen en ouders;
 • het informeren en begeleiden van (nieuwe) kinderen en ouders;
 • administratieve handelingen uitvoeren (bijvoorbeeld ten behoeve van inschrijving).

Wat verwachten we van jou?

Als gastvrouw of -heer ben je het eerste aanspreekpunt op de zaterdagochtend tussen 09.45 en 12.30 uur. Je ontvangt de kinderen en ouders en verwijst ze door naar sportzaal, kleedkamer of tribune. Je bent rustig en hebt een open houding, spreekt goed Nederlands en bent communicatief vaardig. Je bent goed op de hoogte van de verschillende activiteiten van onze sportclub. Je bent in staat om vragen van ouders of verzorgers te beantwoorden en/of de juiste mensen daarvoor aan te spreken. Je verricht enkele administratieve handelingen ten behoeve van aanmelding en inschrijving. We verwachten dat jij als vrijwilliger minimaal 1x per maand op zaterdagochtend van 9.15 tot 12.30 uur kan helpen, maar meer is natuurlijk ook fijn. Het sportseizoen loopt van 3 september tot en met halverwege juli.

Wat bieden wij?

Only Friends Utrecht is een bolwerk van enthousiaste mensen (vrijwilligers) die maar één doel voor ogen hebben: het mogelijk maken dat alle kinderen met een beperking wekelijks kunnen bewegen en sporten. We organiseren en leren samen en hebben heel veel plezier in datgene wat we doen en nastreven. Je wordt ondersteund doormiddel van scholing op het gebied van diagnoses/beperkingen en in het aanbieden van sportlessen of begeleiden daarvan. Je ontvangt sportkleding van de club en wordt natuurlijk uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Stuur een korte motivatie naar Amber van Dorp: a.v.dorp@dehoogstraat.nl of bel naar 06 23374228. Op 3 september is de informatiebijeenkomst voor vrijwilligers voor het nieuwe seizoen. Op 10 september starten we met het nieuwe sportseizoen.

Meer informatie over onze sportclub vind je ook op: www.onlyfriendsutrecht.nl.

Als vrijwilliger in het restaurant help je tijdens de maaltijden de kok met het uitserveren van maaltijden, ondersteun je revalidanten bij het eten en zorg je voor een gezellige sfeer.

De pluspunten

 • Je hebt een zinvolle vrijetijdsbesteding;
 • Je betekent iets voor een ander;
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de gastvrijheid bij De Hoogstraat Revalidatie;
 • Je maakt onderdeel uit van een unieke, maatschappelijk betrokken organisatie.

Wat ga je doen?

Je zorgt dat revalidanten zich welkom voelen in het restaurant en maakt een praatje met revalidanten die daar behoefte aan hebben. Bij elke revalidant haal je de menukaart op en geeft deze af bij de kok. De kok serveert de maaltijd uit en jij brengt de maaltijd naar de revalidant. Soms help je een revalidant die hulp nodig heeft bij het eten, bijvoorbeeld met het vlees snijden, het aanreiken van peper/zout, of met een glas water inschenken. Na de maaltijd help je mee het restaurant op te ruimen, zodat het er weer netjes uitziet.

Wat zoeken wij in jou?

 • Je bent gastvrij en dienstverlenend;
 • Je vindt het leuk om iets voor een ander te betekenen;
 • Je kunt goed luisteren;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed;
 • Je bent representatief;
 • Je bent sociaal vaardig;
 • Je hebt affiniteit met revalidatie.

De vrijwilligersfunctie

Je wordt één keer per week verwacht, afhankelijk van wanneer nodig. De vrijwilligersfunctie wordt dagelijks ingevuld, van maandag t/m vrijdag van 11.45 uur tot 13.15 uur. Als vrijwilliger van het restaurant voer je je vrijwilligerstaken altijd samen uit met een vaste medewerker van het restaurant.

Vrijwilligerswerk bij De Hoogstraat Revalidatie

De Hoogstraat Revalidatie helpt kinderen, jongeren en volwassen verder bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte, zodat zij weer zo goed mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Vrijwilligerswerk doen bij De Hoogstraat Revalidatie betekent vrijwilligerstaken uitvoeren in een aantrekkelijk werkklimaat met enthousiaste mensen die in een informele sfeer samenwerken om het verblijf van de revalidant zo optimaal mogelijk te maken. Dit doe je door gastvrij te zijn, goed te luisteren en aan te sluiten bij revalidanten, medewerkers en jouw collega-vrijwilligers.

Ons aanbod

Als je bij De Hoogstraat Revalidatie vrijwilliger bent, bieden wij jou:

 • Een leuke vrijwilligersfunctie in een mooi bedrijf
 • Reiskosten op basis van 2e klasse openbaar vervoer
 • Gratis sportmogelijkheden op vaste tijden, zoals yoga, fitness en zwemmen

Kom verder en maak kennis

Ben je enthousiast en wil je meer informatie, of wil je reageren? Dan kun je contact opnemen met Anne Merkies, vrijwilligerscoördinator, via: vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl of solliciteer via onderstaand sollicitatie formulier.

Hulp gezocht bij één van de leukste sportclubs van Utrecht! Only Friends Utrecht zoekt vrijwilligers op woensdagmiddag.

Only Friends Utrecht is de sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Daarbij hanteren we de leeftijdsgrens van 6 tot en met 18 jaar. Plezier hebben, trainen, beter worden in je sport, een groeiend zelfvertrouwen en kameraadschap zijn enkele termen die Only Friends Utrecht typeren. Naast de zaterdag bieden we nu ook sport aan ongeveer 15 kinderen aan op de Mytylschool tussen 14.45 en 15.45 uur.

Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden en interesse hebben om verschillende sporten aan te bieden aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar, of daarbij te begeleiden.

De belangrijkste taken

 • het klaarzetten van sportmaterialen die nodig zijn voor de verschillende sporten;
 • het aanbieden van de verschillende sporten of het begeleiden van de groep;
 • je vindt het leuk om met kinderen tussen de 6-18 jaar te werken;
 • je maakt makkelijk contact en kunt goed communiceren met verschillende mensen.

Wat verwachten we van jou

Je vindt het leuk om met kinderen met een beperking, tussen de 6 en 18 jaar, te werken en ze te begeleiden. Je bent enthousiast en in staat om een training aan te bieden in een bepaalde sport, in samenwerking met de overige vrijwilligers en coördinatoren, of daarbij te begeleiden. Je bent een open persoon en communicatief vaardig en je spreekt goed Nederlands. Je bent minimaal 1x in de maand op woensdagmiddag van 14.15 tot 16.15 uur beschikbaar, meer mag natuurlijk ook. Het sportseizoen vindt plaats vanaf 3 september tot en met halverwege juli.

Wat bieden wij?

Only Friends Utrecht is een bolwerk van enthousiaste mensen (vrijwilligers,) die maar één doel voor ogen hebben: het mogelijk maken dat alle kinderen met een beperking wekelijks kunnen bewegen en sporten. We organiseren en leren samen en hebben veel plezier in datgene wat we doen en nastreven. Je wordt ondersteund doormiddel van scholing op het gebied van diagnoses/beperkingen en in het aanbieden van sportlessen of begeleiden daarvan. Je ontvangt sportkleding van de club en wordt natuurlijk uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Stuur een korte motivatie naar Amber van Dorp: a.v.dorp@dehoogstraat.nl of bel naar 06 23374228. Op 3 september is de informatiebijeenkomst voor vrijwilligers voor het nieuwe seizoen. Op 7 september starten we met het nieuwe sportseizoen.

Meer informatie over onze sportclub vind je ook op: www.onlyfriendsutrecht.nl.

Hulp gezocht bij één van de leukste sportclubs van Utrecht! Only Friends Utrecht zoekt vrijwilligers op de zaterdagochtend.

Only Friends Utrecht is de sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Daarbij hanteren we de leeftijdsgrens van 6 tot en met 18 jaar. Plezier hebben, trainen, beter worden in je sport, een groeiend zelfvertrouwen en kameraadschap zijn enkele termen die Only Friends Utrecht typeren. Op zaterdagochtend tussen 9.45 en 12.00 uur komen er ongeveer 35 kinderen sporten in de sportzaal of in de fitnessruimte van De Hoogstraat Revalidatie. Deze sportclub wordt mede mogelijk gemaakt door onze enthousiaste vrijwilligers. Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk om Only Friends Utrecht te realiseren op zaterdag.

Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden verschillende sporten aan te bieden aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar, of daarbij te begeleiden.

De belangrijkste taken

 • het klaarzetten van sportmaterialen die nodig zijn voor de verschillende sporten;
 • het aanbieden van de verschillende sporten of het begeleiden van de groep;
 • je vindt het leuk om met kinderen tussen de 6-18 jaar te werken;
 • je maakt makkelijk contact en kunt goed communiceren met verschillende mensen.

Wat verwachten we van jou

Je vindt het leuk om met kinderen met een beperking, tussen de 6 en 18 jaar, te werken en ze te begeleiden. Je bent enthousiast en in staat om een training aan te bieden in een bepaalde sport, in samenwerking met de overige vrijwilligers en coördinatoren, of daarbij te begeleiden. Je bent een open persoon en communicatief vaardig en je spreekt goed Nederlands. Je bent minimaal 1x in de maand op zaterdagochtend tussen 9.15 en 12.30 uur beschikbaar, meer mag natuurlijk ook. Het sportseizoen vindt plaats vanaf 3 september tot en met halverwege juli.

Wat bieden wij?

Only Friends Utrecht is een bolwerk van enthousiaste mensen (vrijwilligers,) die maar één doel voor ogen hebben: het mogelijk maken dat alle kinderen met een beperking wekelijks kunnen bewegen en sporten. We organiseren en leren samen en hebben veel plezier in datgene wat we doen en nastreven. Je wordt ondersteund doormiddel van scholing op het gebied van diagnoses/beperkingen en in het aanbieden van sportlessen of begeleiden daarvan. Je ontvangt sportkleding van de club en wordt natuurlijk uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Stuur een korte motivatie naar Amber van Dorp: a.v.dorp@dehoogstraat.nl of bel naar 06 23374228. Op 3 september is de informatiebijeenkomst voor vrijwilligers voor het nieuwe seizoen. Op 10 september starten we met het nieuwe sportseizoen.

Meer informatie over onze sportclub vind je ook op: www.onlyfriendsutrecht.nl.

De pluspunten

 • Je hebt een zinvolle vrijetijdsbesteding;
 • Je betekent iets voor een ander;
 • Je maakt onderdeel uit van een unieke, maatschappelijk betrokken organisatie.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger sportmaterialen controleer je of het rollend materiaal van de afdeling sport op orde is. Als fietsbanden of ballen te zacht zijn, pomp je ze op. Soms voer je een kleine reparatie uit als er iets stuk is. Grote reparaties worden door de technische afdeling gedaan. Je zorgt dat het Cruyff Court en de bijbehorende atletiekbaan er netjes uitzien. Het opruimen van grind, papier of afval hoort hier bij. Daarnaast houd je de kanoloods op orde. Je zoekt bijvoorbeeld de peddels bij elkaar en verwijdert water en blaadjes uit de kano’s.

Wat zoeken wij in jou?

 • Je woont in Utrecht;
 • Je vindt het leuk om iets voor een ander te betekenen;
 • Je hebt oog voor een opgeruimde omgeving;
 • Je bent in staat om kleine reparaties uit te voeren, bv. een band plakken;
 • Je beheerst de Nederlandse taal;
 • Je bent representatief;
 • Je hebt affiniteit met revalidatie.

De vrijwilligersfunctie

Je plant de werkzaamheden op een vast moment in: één of twee keer week, ongeveer 2.5 uur per keer. Dit doe je in overleg met de afdeling sport.

Vrijwilligerswerk bij De Hoogstraat Revalidatie

De Hoogstraat Revalidatie helpt kinderen, jongeren en volwassen verder bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte, zodat zij weer zo goed mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Vrijwilligerswerk doen bij De Hoogstraat Revalidatie betekent vrijwilligerstaken uitvoeren in een aantrekkelijk werkklimaat met enthousiaste mensen die in een informele sfeer samenwerken om het verblijf van de revalidant zo optimaal mogelijk te maken. Dit doe je door gastvrij te zijn, goed te luisteren en aan te sluiten bij revalidanten, medewerkers en collega-vrijwilligers.

Ons aanbod

 Als je bij De Hoogstraat Revalidatie vrijwilliger bent, bieden wij jou:

 • Een leuke vrijwilligersfunctie in een mooi bedrijf;
 • Reiskosten op basis van 2e klasse openbaar vervoer;
 • Gratis sportmogelijkheden op vaste tijden, zoals yoga, bootcamp, fitness en zwemmen.

Kom verder en maak kennis

Ben je enthousiast en wil je meer informatie, of wil je reageren? Dan kun je contact opnemen met Anne Merkies, vrijwilligerscoördinator, via: vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl of solliciteer via onderstaand sollicitatie formulier.