Agenda voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Door uw bezigheden te noteren en door te plannen, houdt u overzicht over uw tijd en ondersteunt u uw geheugen. Dat kan u helpen om grip te krijgen en te houden op uw dagelijks leven. Het gebruik van deze map kan u daarin ondersteunen. U kunt hem aanpassen aan uw persoonlijk gebruik. Tijdens de revalidatie wordt deze agenda in bruikleen aangeboden.

Agenda

 

 

 

 

Rolstoelhandschoenen

Rolstoelhandschoenen kunnen voor u handig zijn wanneer u onvoldoende kracht of bewegingsmogelijkheid in uw vingers heeft om de hoepels van uw rolstoel vast te pakken. Onvoldoende grip om de rolstoel te sturen kan een gevolg hiervan zijn. De handpalm van de rolstoelhandschoen is voorzien van antislipmateriaal. Hierdoor wordt er voldoende grip gecreëerd om de hoepels aan te sturen met de handpalm. De vingers worden dan niet belast tijdens het rolstoelrijden. Door de duimband te bevestigen aan de rolstoelhandschoen, wordt de duim tijdens het rolstoelrijden gefixeerd en wordt deze niet belast.

Rolstoelhandschoen

 

 

 

 

Transferplank

Met behulp van de transferplank kunt u eenvoudig een transfer maken van en naar bed, rolstoel, auto, bank of douchestoel. De speciale j-vorm maakt het mogelijk om de transfer veilig en vanuit verschillende hoeken uit te voeren. De plank is stijf en glad om de transfer te vereenvoudigen.

Transferplank