Stages

De Hoogstraat is actief betrokken bij het opleiden van nieuwe collega’s. Daarom hebben we verschillende stageplaatsen, zowel als je zorgprofessional wilt worden of als je ervaring wilt opdoen als ondersteunend dienstverlener in de zorg. Wij bieden je de beste begeleiding van ervaren medewerkers en verwachten van jou nieuwe ideeën en een frisse blik.

Kijk onder jouw vakgebied voor de mogelijkheden.

Inhoud stage: Als stagiair Communicatie werk jij volledig mee in de dagelijkse dynamiek op onze afdeling Marketing en Communicatie. Als allround communicatiemedewerker ga jij aan de slag met onder andere interne communicatie, social media, marketingcommunicatie, persvoorlichting, patiëntenvoorlichting en allerlei uitdagende communicatieprojecten. Je leert in deze stage de veelzijdigheid van het communicatievak kennen en je hebt de ruimte om te ontdekken waar jouw krachten liggen. Wat de stage zo leuk maakt is het vele persoonlijke contact met onze medewerkers en revalidanten, waardoor jij zelf echt het verschil kan maken voor hen. Naast het meewerken op de afdeling is er vanzelfsprekend ook ruimte voor (afstudeer)opdrachten vanuit je opleiding.

Voor wie: studenten hbo Communicatie, 3e of 4e jaar meewerkstage met evt. een onderzoek/opdracht.

Contact: meer informatie over de functie via afdeling marketing en communicatie, communicatie@dehoogstraat.nl of 030 2561394.

Inhoud stage: Meekijken en meewerken aan de sportrevalidatie binnen De Hoogstraat.

Voor wie: Studenten MBO of HBO Bewegingsagogie en/of psychomotorische therapie. Bij voorkeur studenten van het Windesheim Zwolle (Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding) of het ROC Sport en Bewegen.

Contact: Meer informatie via De Hoogstraat Sport, sport@dehoogstraat.nl

We zitten vol! Voor het studiejaar 2020/2021 zijn er geen stageplekken meer beschikbaar binnen De Hoogstraat Sport.

Inhoud stage: Als student ergotherapie kun je stage lopen op de afdeling ergotherapie voor volwassenen. De Hoogstraat begeleidt per periode drie stagiaires van drie verschillende opleidingen (Amsterdam, Rotterdam en Arnhem/Nijmegen). Afhankelijk van je opleiding solliciteer je voor de stage of deze wordt je toegewezen.

Voor wie: Studenten ergotherapie van Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Rotterdam en Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Contact: Voor de stageplekken hebben wij vaste afspraken met de Hogeschool Amsterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Arnhem en Nijmegen gemaakt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Hogeschool Amsterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Inhoud stage: We hebben verschillende stageplaatsen binnen goederenlogistiek (magazijn, operationele inkoop, linnenvoorziening), de receptie en voedingsdienst (catering, keuken, restaurant). Ook zijn er regelmatig stage-opdrachten voor HBO studenten.

Voor wie: Leerlingen van Voorgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en VMBO.

Contact: Meer informatie via HR, 030-256 1385 of via sollicitatie@dehoogstraat.nl.

Inhoud stage: Op aanvraag hebben wij stageplaatsen beschikbaar binnen de afdeling Financiële administratie.

Voor wie: Studenten MBO en HBO

Contact: Meer informatie via HR, 030-256 1385 of via sollicitatie@dehoogstraat.nl.

Inhoud stage: Meekijken en meewerken op de afdeling fysiotherapie van De Hoogstraat. We hebben acht tot tien stageplaatsen, op de afdelingen dwarslaesie/orthopedie, neurologie en op de afdeling jeugd.

Voor wie: Studenten Fysiotherapie van Hogeschool Utrecht.

Contact: Voor de stageplekken hebben wij vaste afspraken met de Hogeschool Utrecht gemaakt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Hogeschool Utrecht.

Inhoud stage: Je maakt kennis met de werkzaamheden van de revalidatiearts, maar ook met die van andere professionals uit het revalidatieteam, zoals verpleging, paramedici, psychosociale hulpverleners en orthopedisch technici. Tijdens de stage ben je een groot deel van de tijd bezig met patiënt gerelateerde activiteiten (poli, opname, behandeling, vervolgtraject).

Voor wie: We bieden plekken voor coschappen, geneeskunde en maatschappij en ASAS-stageplekken.

Contact: Meer informatie is te vinden op de website van het UMC Utrecht Hersencentrum.

Inhoud stage: Je maakt kennis met de werkzaamheden van de revalidatiearts, maar ook met die van andere professionals uit het revalidatieteam, zoals verpleging, paramedici, psychosociale hulpverleners en orthopedisch technici. Tijdens de stage ben je een groot deel van de tijd bezig met patiëntgerelateerde activiteiten (poli, opname, behandeling, vervolgtraject).

Voor wie: Derdejaarsstudenten Hogeschool Utrecht

Contact: Meer informatie via HR, 030-256 1385 of via sollicitatie@dehoogstraat.nl.

Inhoud stage: Tijdens deze stage ondersteunt revalidanten en zijn naasten op praktisch en sociaal gebied. Onderwerpen als wonen, werk en tijdsbesteding komen aan bod, maar ook verwerking en acceptatie van het leren leven met beperkingen. Daarnaast kun je vaak deelnemen aan een relevant ontwikkelingstraject.

Voor wie: Derdejaars studenten Social Work van Hogeschool Utrecht

Contact: Meer informatie via HR, 030-256 1385 of via sollicitatie@dehoogstraat.nl.

Inhoud stage: De Hoogstraat Revalidatie biedt ook stageplaatsen op het gebied van onderzoek. Je hebt de mogelijkheid om binnen één van de onderzoekslijnen te participeren in een wetenschappelijk onderzoek.

Voor wie: Studenten HBO en WO

Contact: Meer informatie over (openstaande) onderzoeksstages vind je op de website van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht.

Inhoud stage: Wij bieden per jaar enkele klinische stageplaatsen aan op de afdeling orthopedagogiek.

Voor wie: Studenten orthopedagogiek van Universiteit Utrecht

Contact: Voor de stageplekken hebben wij vaste afspraken met de Universiteit Utrecht gemaakt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Universiteit Utrecht.

Inhoud stage: Wij bieden per jaar enkele stageplaatsen bij Orthopedietechniek De Hoogstraat.

Voor wie: Studenten Fontys Differentiatie Orthopedische Technologie

Contact: Meer informatie via Personeel en Organisatie, 030-256 1385 of via sollicitatie@dehoogstraat.nl.

Inhoud stage: Als stagiair Personeel en Organisatie ga jij aan de slag op onze afdeling. Je draait mee met meerdere lopende projecten. Daarnaast werk je twee dagen per week op het secretariaat om ervaring op te doen in de praktijk.

Voor wie: Studenten HRM, 3e jaar voor meewerkstage & studenten HRM, 4e jaar voor onderzoeksstage

Contact: Meer informatie via HR, 030-256 1385 of via sollicitatie@dehoogstraat.nl.

Inhoud stage: Wij bieden per jaar enkele klinische stageplaatsen aan op de afdeling psychologie.

Voor wie: Studenten psychologie Universiteit Utrecht

Contact: Voor de stageplekken hebben wij vaste afspraken met de Universiteit Utrecht gemaakt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Universiteit Utrecht.

Inhoud stage: Wij bieden per jaar enkele stageplaatsen aan op de afdeling kind & jeugd. Op zowel therapeutische peuter- als kleuter groepen.

Voor wie: Derdejaars studenten ecologische pedagogiek of SPH, Hogeschool Utrecht

Contact: Voor de stageplekken hebben wij vaste afspraken met de Hogeschool Utrecht gemaakt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Hogeschool Utrecht.

Inhoud stage: Wij bieden per jaar enkele stageplaatsen aan op de afdeling Vaktherapie. Waarvan één als beeldend therapeut en één als muziek therapeut.

Voor wie:
Vaktherapie Beeldend: studenten 4e jaar/onderzoeksstage
Vaktherapie Muziek: studenten 3e of 4e jaar

Contact: Meer informatie via HR, 030 256 1385 of via sollicitatie@dehoogstraat.nl.

Inhoud stage: De Hoogstraat biedt stagemogelijkheden aan op de verpleegafdelingen.

Voor wie: Het betreft derde en vierdejaars studenten kwalificatieniveau 5 (HBO-V) en vierdejaars studenten kwalificatieniveau 4 (MBO-V). De planning van de stages verloopt in samenwerking met Hogeschool Utrecht en ROC Midden Nederland.

Contact: Voor meer informatie kun je contact opnemen met de praktijkopleider verpleging: praktijkopleider@dehoogstraat.nl.

Inhoud stage: Op aanvraag hebben wij stageplaatsen beschikbaar binnen de afdeling zorgadministratie en zorglogistiek.

Voor wie: Studenten MBO en HBO

Contact: Meer informatie via HR, 030-256 1385 of via sollicitatie@dehoogstraat.nl.