Ben je met een open rug (spina bifida) geboren? Dan kan je problemen hebben met bijvoorbeeld lopen of zitten. De Hoogstraat Revalidatie kan je met vragen en problemen helpen.

Wat is spina bifida?

Als je spina bifida hebt, ben je geboren met een open rug. Je wervelkom is gespleten in plaats van gesloten. Vaak is je huid bij je rug daarom niet goed gesloten. Daardoor zijn bepaalde delen van je rug niet goed beschermd en beschadigd. Als je spina bifida hebt zijn bepaalde spieren verlamd, heb je in sommige delen van je lichaam geen gevoel en kan je problemen hebben met naar de wc gaan.

Mijn behandeling

Omdat je al sinds je geboorte spina bifida hebt, passen we de behandeling aan op de fase van je leven. Daarnaast kijken we tijdens de behandeling naar jouw wensen en doelen, bijvoorbeeld sporten (in een rolstoel) of met vrienden iets leuks doen. Eventueel kunnen we hulpmiddelen voor je maken, zodat er meer mogelijk is. De behandeling is ook bedoeld om je te helpen met allerlei vragen op het gebied van bijvoorbeeld school, seks of sport.

Hoe lang duurt mijn behandeling?

Als je bij De Hoogstraat gaat revalideren, kan dat meestal via een korte, poliklinische behandeling. Dit houdt in dat je een aantal keer bij De Hoogstraat langskomt. Als je een zware operatie hebt ondergaan, kan het voorkomen dat je klinisch komt revalideren. Dan verblijf je een aantal weken in De Hoogstraat.

Wie gaan mij behandelen?

Bij De Hoogstraat Revalidatie is het belangrijk dat jij verder komt. Het behandelteam helpt je daarbij. Jouw behandelteam kan bestaan uit: een verpleegkundige, fysiotherapeut, ergotherapeut, sporttherapeut, maatschappelijk werk, psycholoog en orthopedagoog. Het behandelteam werkt multidisciplinair. Dit houdt in dat de revalidatiearts en alle andere behandelaren met elkaar afstemmen en overleggen om jou verder te helpen. Daarnaast stemmen zij af met jou en eventueel ook met jouw ouders en docenten.

Familie en vrienden

We houden rekening met jouw omgeving en betrekken hen, in overleg met jou, zoveel mogelijk bij de revalidatie. Je ouder(s), broers en zussen mogen af en toe mee doen met de behandeling. Als je na een operatie bij De Hoogstraat verblijft, kunnen zij ook op bezoek komen. Ook je vrienden mogen langskomen.