Hoe zit het eigenlijk met school?

Wanneer je bij ons verblijft, zijn er mogelijkheden om je schoolwerk weer op te pakken. In De Hoogstraat zijn klaslokalen ingericht waar docenten les geven en je helpen met je schoolwerk. Zo kan voorkomen worden dat je grote achterstanden oploopt. Er is een groep voor leerlingen tot en met veertien jaar en een groep tussen veertien en twintig jaar.

Mytylschool Ariane de Ranitz

Als je leerling bent op Mytylschool Ariane de Ranitz en revalidatie nodig hebt, dan krijg je behandeling op school. Een vast team behandelaars van De Hoogstraat is hier dagelijks aanwezig. De behandelingen worden in overleg met jou en de school ingepland.

Veelgestelde schoolvragen

Als je in De Hoogstraat wordt behandeld, zijn er mogelijkheden om je schoolwerk op te pakken. Je volgt dan onderwijs met leeftijdsgenoten die ook in De Hoogstraat verblijven en je werkt zoveel mogelijk aan je eigen schoolwerk. Dit is een tijdelijke oplossing totdat je naar je eigen of een nieuwe school kan. Er zijn leraren die je helpen met je schoolwerk en uitleg geven over de vakken die je volgt. Je werkt gewoon met de boeken en opdrachten van je eigen school. Er is ook regelmatig contact met jouw school.

Een nieuwe levensfase kan veel veranderingen met zich mee brengen. Het is logisch dat je hier vragen over hebt. Bijvoorbeeld: hoe kan ik naar mijn nieuwe school reizen of in hoeverre kan ik voltijd studeren? We kunnen je helpen bij het maken van de keuze en bijvoorbeeld het aanvragen van voorzieningen.

Het is niet altijd nodig om voor revalidatie in De Hoogstraat te verblijven. Als je poliklinisch wordt behandeld, kom je één of meerdere keren voor behandeling naar De Hoogstraat. Als je minder dan drie dagen per week naar De Hoogstraat komt, ga je in principe gewoon naar je eigen school. Als je vier of vijf dagen per week moet revalideren, zijn er mogelijkheden op De Hoogstraat om school te combineren met revalidatie.

Wanneer je speciaal onderwijs in combinatie met revalidatiebehandeling nodig hebt, kun je terecht bij Mytylschool Ariane de Ranitz. Mytylschool Ariane de Ranitz heeft een basisschool en een middelbare school. Je krijgt gewoon les in bijvoorbeeld Nederlands of Wiskunde, net zoals op een andere school. Er is een revalidatieteam van De Hoogstraat aanwezig. Als het nodig is, word je door hen tijdens schooltijd behandeld.