Hoe zit het eigenlijk met school?

Wanneer je bij ons verblijft, zijn er mogelijkheden om je schoolwerk weer op te pakken. In De Hoogstraat zijn klaslokalen ingericht waar docenten les geven en je helpen met je schoolwerk. Zo kan voorkomen worden dat je grote achterstanden oploopt. Er is een groep voor leerlingen tot en met veertien jaar en een groep tussen veertien en twintig jaar.

Revalidatie locatie Ariane de Ranitz Utrecht

Als je leerling bent op Primair onderwijs of College Ariane de Ranitz en revalidatie nodig hebt, dan krijg je behandeling op school. Een vast team behandelaars van De Hoogstraat is hier dagelijks aanwezig. De behandelingen worden in overleg met jou en het onderwijsteam ingepland.

Veelgestelde schoolvragen

Een nieuwe levensfase kan veel veranderingen met zich mee brengen. Het is logisch dat je hier vragen over hebt. Bijvoorbeeld: hoe kan ik naar mijn nieuwe school reizen of in hoeverre kan ik voltijd studeren? We kunnen je helpen bij het maken van de keuze en bijvoorbeeld het aanvragen van voorzieningen.

Het is niet altijd nodig om voor revalidatie in De Hoogstraat te verblijven. Als je poliklinisch wordt behandeld, kom je één of meerdere keren voor behandeling naar De Hoogstraat. Als je minder dan drie dagen per week naar De Hoogstraat komt, ga je in principe gewoon naar je eigen school. Als je vier of vijf dagen per week moet revalideren, zijn er mogelijkheden op De Hoogstraat om school te combineren met revalidatie.