Revalideren,
dat doe
je samen!

 

Revalideren,
dat doe
je samen!

1
1

Wat is jouw diagnose?

Ben jij benieuwd hoe revalideren bij De Hoogstraat eruit ziet? Dit filmpje geeft je een indruk van de Kind en Jeugd-afdeling.

Jouw revalidatie

Wat is revalidatie?

Als je gaat revalideren, werk je aan je herstel na bijvoorbeeld een ongeluk of ziekte.

Jouw behandelteam

Het behandelteam van De Hoogstraat is expert op het gebied van jouw diagnose of aandoening.

Behandelvormen

Als je revalidatie nodig hebt, kan dat op verschillende manieren.

Hoe zit het eigenlijk met school?

Wanneer je bij ons verblijft, zijn er mogelijkheden om je schoolwerk weer op te pakken.

Het verhaal van Willemijn

In de herfstvakantie werd Willemijn (toen 17) geveld door de griep. Een weekje rust bleek niet genoeg om te herstellen. Toen de vermoeidheid bleef, volgde na een aantal maanden de diagnose ‘Chronisch vermoeid’.

Lees het hele verhaal van Willemijn

Het verhaal van Roan

Roan (18 jaar) is een fanatieke gamer. In zijn vriendengroep staat hij jarenlang onverslagen bovenaan met het spel Fifa. Dat verandert in een klap als hij vorig jaar zomer door een ernstig auto-ongeluk een hoge dwarslaesie oploopt en tot zijn schouders verlamd raakt. Toch lukt het hem tijdens zijn behandeling bij De Hoogstraat Revalidatie zijn hobby weer op te pakken.

Lees het hele verhaal van Roan

Het verhaal van Liang

Liang (17 jaar) is geboren met 1 hand, zijn linkerhand. Hij doet er alles mee: fietsen, afwassen, schoonmaken en nog veel meer. “Maar toen ik op het vmbo meer over mijn toekomst nadacht, ging ik op zoek naar een goede prothese. Ik wil graag kok worden en met 1 hand eten snijden gaat véél te langzaam.”

Lees het hele verhaal van Liang

Wat wil jij weten?

Ga ik tijdens mijn behandeling naar school?

Als je in De Hoogstraat wordt behandeld, zijn er mogelijkheden om je schoolwerk op te pakken. Je volgt dan onderwijs met leeftijdsgenoten die ook in De Hoogstraat verblijven. Docenten helpen je met de lesstof en het huiswerk om te voorkomen dat je een achterstand oploopt. Meer informatie over school en revalidatie.

Hoe betrekken jullie mijn familie bij de revalidatie?

We werken binnen De Hoogstraat gezinsgericht. Dit houdt in dat je ouders tijdens en na de revalidatie een belangrijke rol spelen. We betrekken je ouders door regelmatig samen met jou en hen te overleggen. Ook zijn zij aanwezig bij de teambesprekingen. Hier wordt samen met jou onder andere besproken hoe het gaat met jouw herstel. Je ouders lopen ook een dag met je mee. Zo krijgen zij een beeld van wat je hebt geleerd. Als je ouders tussentijds vragen hebben, kunnen zij altijd contact opnemen met jouw behandelaars. Ook is het voor ons belangrijk om te kijken naar hoe het met je broers en zusjes gaat en zijn er misschien andere familieleden of bekenden die erg bij jou betrokken zijn. Voor alle mensen om jou heen is het een hele spannende tijd en ook hen willen wij helpen hier goed doorheen te komen.

Hoe ziet mijn kamer eruit als ik bij De Hoogstraat verblijf?

Je verblijft waarschijnlijk op een tweepersoonskamer. De éénpersoonskamers gebruiken we voor hele kleine kinderen of jongeren die nog erg ziek zijn. Bij de kamerindeling houden we rekening met jouw leeftijd en die van je kamergenoot. Je hebt een eigen bed, kastje en kluisje op je kamer. Je mag je kamer gezelliger maken met bijvoorbeeld foto’s, kaarten of knuffels. Ook heb je een eigen badkamer die je eventueel deelt met je kamergenoot. In de huiskamer is altijd een pedagogisch hulpverlener aanwezig en kan je ook met andere kinderen een spelletje doen of gamen.

Hoe werkt het met bezoek?

Je ouders zijn altijd welkom op de afdeling. We overleggen graag over de aanwezigheid van je ouders, zodat we weten wanneer zij er zijn en dat zij weten wanneer jij op school zit of revalidatie hebt. Omdat het revalidatieprogramma overdag veel tijd kost, hebben we graag dat het overige bezoek ’s avonds komt tussen 18.00 uur en 21.00 uur. In overleg met de verpleegkundigen of de pedagogisch hulpverleners is het mogelijk om afspraken te maken over bezoek overdag van bijvoorbeeld klasgenoten, opa’s en oma’s, broers en zussen. In het weekend is het bezoek de hele dag welkom.

Wat kan ik allemaal doen als ik bij De Hoogstraat verblijf?

Natuurlijk staat de behandeling centraal. In de tijd dat je geen behandeling hebt, kan je zelf iets doen. Je kan bijvoorbeeld tv kijken in de huiskamer, een spelletje doen met andere jongeren of gewoon gezellig kletsen. Ook oefenen we regelmatig buiten de deur door bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan, een boswandeling te maken of met het OV de stad in te gaan. In het weekend wordt er geen therapie ingepland. Als het kan, mag je in het weekend naar huis. Wanneer dit nog niet kan, helpen de verpleegkundigen je om tijdens het weekend verder te oefenen.

Welke andere jongeren zijn er op de afdeling?

De leeftijd van de kinderen en jongeren op de afdeling varieert van 0-20 jaar. De redenen van het verblijf zijn heel verschillend: er verblijven kinderen en jongeren na een ongeluk, na een operatie of omdat intensieve behandeling nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen en jongeren met een dwarslaesie, hersenletsel, een amputatie, botbreuken, een spierziekte, chronische pijn of chronische vermoeidheid. Behalve de kinderen en jongeren die zijn opgenomen (ongeveer zestien), kom je op de afdeling ook veel kinderen en jongeren tegen die poliklinisch worden behandeld. Omdat er in Nederland een beperkt aantal revalidatiecentra is dat kinderen en jongeren opneemt, komen er ook kinderen en jongeren uit andere delen van het land bij ons.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact op

Wij zetten mixed reality games in om kinderen te laten revalideren. Wil je zelf ook eens ervaren hoe dat is? Kom langs op onze open dag 10 juni!

#opendag #holomoves #afasfoundation #mixedreality #hololens #mixedrealitygame
...

Ben jij nieuwsgierig naar werken in de #revalidatie? Kom naar de #banenmarkt tijdens onze open dag (11:00 tot 13:00 uur)! Hier vertellen we je alles over werken bij De Hoogstraat. ...

Koop kunst en steun daarmee De Hoogstraat! Ben je op zoek naar #kunst met betekenis, loop dan 10 juni direct naar het restaurant. Hier kun je één van de prachtige kunstwerken van Stichting Kunst en #Revalidatie van De Hoogstraat bemachtigen. De opbrengst van de verkoop gaat direct naar De Hoogstraat Vriendenfonds voor het verjaardagscadeau. Meer informatie over de open dag? Bekijk de link in onze bio! ...

Prachtig weer om te fietsen! Er wordt dit jaar nog veel meer gefietst bij De Hoogstraat en jij kan meedoen! 1 Juli organiseert De Hoogstraat het fietsevenement de Ronde van Nederland @Bike4Brains. Fiets een mooie tocht van 75, 50, 25 of 7,5 kilometer en haal geld op voor aangepaste fietsen voor mensen met hersenletsel. Iedereen mag mee doen, op elke fiets soort! Meld je aan en bekijk alle informatie via de volgende link: https://www.bike4brains.nl/project/ronde-van-nederland-2023

Oh ja, en draag jij al een fietshelm? Voorkom mogelijk hersenletsel. www.hersenstrijd.org
...

Gisteren was aflevering 5 van Niet klein te krijgen te zien op NPO1. Tibbe kwam samen met @pauldeleeuw langs bij De Hoogstraat om zijn #prothese op te halen, en zette zijn eerste stappen. Wat een bijzonder moment! Kijk nu de aflevering terug via de link in onze bio! ...