Revalideren,
dat doe
je samen!

 

Revalideren,
dat doe
je samen!

1
1

Wat is jouw diagnose?

Jouw revalidatie

Wat is revalidatie?

Als je gaat revalideren, werk je aan je herstel na bijvoorbeeld een ongeluk of ziekte.

Jouw behandelteam

Het behandelteam van De Hoogstraat is expert op het gebied van jouw diagnose of aandoening.

Behandelvormen

Als je revalidatie nodig hebt, kan dat op verschillende manieren.

Hoe zit het eigenlijk met school?

Wanneer je bij ons verblijft, zijn er mogelijkheden om je schoolwerk weer op te pakken.

Het verhaal van Willemijn

In de herfstvakantie werd Willemijn (toen 17) geveld door de griep. Een weekje rust bleek niet genoeg om te herstellen. Toen de vermoeidheid bleef, volgde na een aantal maanden de diagnose ‘Chronisch vermoeid’.

Lees het hele verhaal van Willemijn.

Wat wil jij weten?

Ga ik tijdens mijn behandeling naar school?

Als je in De Hoogstraat wordt behandeld, zijn er mogelijkheden om je schoolwerk op te pakken. Je volgt dan onderwijs met leeftijdsgenoten die ook in De Hoogstraat verblijven. Docenten helpen je met de lesstof en het huiswerk om te voorkomen dat je een achterstand oploopt. Meer informatie over school en revalidatie.

Hoe betrekken jullie mijn familie bij de revalidatie?

We werken binnen De Hoogstraat gezinsgericht. Dit houdt in dat je ouders tijdens en na de revalidatie een belangrijke rol spelen. We betrekken je ouders door regelmatig samen met jou en hen te overleggen. Ook zijn zij aanwezig bij de teambesprekingen. Hier wordt samen met jou onder andere besproken hoe het gaat met jouw herstel. Je ouders lopen ook een dag met je mee. Zo krijgen zij een beeld van wat je hebt geleerd. Als je ouders tussentijds vragen hebben, kunnen zij altijd contact opnemen met jouw behandelaars. Ook is het voor ons belangrijk om te kijken naar hoe het met je broers en zusjes gaat en zijn er misschien andere familieleden of bekenden die erg bij jou betrokken zijn. Voor alle mensen om jou heen is het een hele spannende tijd en ook hen willen wij helpen hier goed doorheen te komen.

Hoe ziet mijn kamer eruit als ik bij De Hoogstraat verblijf?

Je verblijft waarschijnlijk op een tweepersoonskamer. De éénpersoonskamers gebruiken we voor hele kleine kinderen of jongeren die nog erg ziek zijn. Bij de kamerindeling houden we rekening met jouw leeftijd en die van je kamergenoot. Je hebt een eigen bed, kastje en kluisje op je kamer. Je mag je kamer gezelliger maken met bijvoorbeeld foto’s, kaarten of knuffels. Ook heb je een eigen badkamer die je eventueel deelt met je kamergenoot. In de huiskamer is altijd een pedagogisch hulpverlener aanwezig en kan je ook met andere kinderen een spelletje doen of gamen.

Hoe werkt het met bezoek?

Je ouders zijn altijd welkom op de afdeling. We overleggen graag over de aanwezigheid van je ouders, zodat we weten wanneer zij er zijn en dat zij weten wanneer jij op school zit of revalidatie hebt. Omdat het revalidatieprogramma overdag veel tijd kost, hebben we graag dat het overige bezoek ’s avonds komt tussen 18.00 uur en 21.00 uur. In overleg met de verpleegkundigen of de pedagogisch hulpverleners is het mogelijk om afspraken te maken over bezoek overdag van bijvoorbeeld klasgenoten, opa’s en oma’s, broers en zussen. In het weekend is het bezoek de hele dag welkom.

Wat kan ik allemaal doen als ik bij De Hoogstraat verblijf?

Natuurlijk staat de behandeling centraal. In de tijd dat je geen behandeling hebt, kan je zelf iets doen. Je kan bijvoorbeeld tv kijken in de huiskamer, gamen op de PlayStation, een spelletje doen met andere jongeren of gewoon gezellig kletsen. Ook oefenen we regelmatig buiten de deur door bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan, een boswandeling te maken of met het OV de stad in te gaan. In het weekend wordt er geen therapie ingepland. Als het kan, mag je in het weekend naar huis. Wanneer dit nog niet kan, helpen de verpleegkundigen je om tijdens het weekend verder te oefenen.

Welke andere jongeren zijn er op de afdeling?

De leeftijd van de kinderen en jongeren op de afdeling varieert van 0-20 jaar. De redenen van het verblijf zijn heel verschillend: er verblijven kinderen en jongeren na een ongeluk, na een operatie of omdat intensieve behandeling nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen en jongeren met een dwarslaesie, hersenletsel, een amputatie, botbreuken, een spierziekte, chronische pijn of chronische vermoeidheid. Behalve de kinderen en jongeren die zijn opgenomen (ongeveer zestien), kom je op de afdeling ook veel kinderen en jongeren tegen die poliklinisch worden behandeld. Omdat er in Nederland een beperkt aantal revalidatiecentra is dat kinderen en jongeren opneemt, komen er ook kinderen en jongeren uit andere delen van het land bij ons.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact op

In de avond wordt het in de kliniek altijd gezellig gemaakt. Spelletjes, kletsen of verpleegkundige Linda pakt haar gitaar en luisteren we lekker naar haar muziek. Als je goed luistert, zingen we mee🎼🎤 #samensterk #jonghoogstraat #wemakenhetgezellig #superverpleegkundige #topteam ...

Wauw wat een topdag @rapenburg_race! Ook een jongen met een dwarslaesie zwom 700 meter in de Rapenburg in Leiden. Dat wordt vast een mooie bijdrage voor onze wellbeing toolkit! #zwemmenmeteendwarslaesie ...

De allereerste #vlogvanKhai! Elke maand komt Khai met een nieuwe vlog over zijn leven met beenprothese. Dit keer gaat hij langs bij Coen, prothesemaker bij @de_hoogstraat_orthopedie_ . Check snel de video!

#prothese #nieuwevlog #revalidatie
...

Kijk! Hier zit Yula op haar driewielloopfiets. Yula heeft moeite met lopen over langere afstanden, daarom pakt ze vaak haar fiets erbij. Maar haar loopfiets werd eigenlijk te klein. Ellen – onze revalidatietechnicus – verlengde daarom op verzoek van Eva (kinderfysiotherapeut) de achterkant van haar fiets, zodat ze niet meer met haar voeten klem kwam te zitten aan de achterzijde van het frame. Haar ouders kunnen het verlengstuk zelf monteren. Wát een uitkomst voor Yula en nog veel andere kinderen die bij ons revalideren. Zo hebben ze veel langer plezier van hun loopfiets!

#alslopenevennietgaat #danzoekjeeenoplossing #revalidatietechniek #revalidatie #kinderrevalidatie #loopfiets #vooruitgang #samensterk
...

Emke (18 jaar) laat zien dat je ook met een onderarmprothese hele toffe oefeningen in de sportschool kan doen! You go girl!

@emke.vaessen #onderarmprothese #reductiedefect #fitgirl
@de_hoogstraat_orthopedie_
...