Wij maken bewegen makkelijker en leuker!

 

Kom naar de Hardloopclinic

1
1

Hoe fijn is het als uw kind kan meedoen en sporten naar zijn/haar volle vermogen? MovingKids wil niets liever! En daarom maken wij bewegen makkelijker én leuker voor kinderen met een aangeboren verkorting of amputatie van één of beide benen.

Wij vertellen u graag wat er allemaal mogelijk is. Want dat is heel veel. Of het nu met een prothese, specifieke begeleiding, training of iets anders is. Wij kijken per kind wat de beste oplossing is en wat het prettigst voelt voor u en uw kind.

Elk kind in vrijheid laten bewegen en sporten. Dat is ons doel!

Vraag een gesprek aan

Lees hun verhaal

Hoe werken wij?

U en uw kind zijn van harte welkom bij De Hoogstraat Revalidatie en Orthopedietechniek. Ook als uw kind niet eerder heeft gerevalideerd bij De Hoogstraat, kunnen jullie bij ons terecht met een verwijsbrief. We ontvangen jullie graag op het combi-prothesespreekuur. Hier bespreekt u met een revalidatiearts, een orthopedisch instrumentmaker en een fysiotherapeut de beweeg- en sportwensen van uw kind. Elke vraag benaderen we vanuit een leeftijdsgericht kader Deze vragen kunnen zijn:

  • Wat kunnen we doen als deelname aan reguliere activiteiten als schoolgym of buiten spelen onvoldoende lukken?
  • Hoe kan mijn kind zelfstandig leren fietsen?
  • Welke sporten kan mijn kind doen?
  • Wat kunnen we doen als een sport van voorkeur niet volgens wens gaat?
  • Kan mijn kind naar een reguliere zwemclub?

Daarna volgt een afspraak met de fysiotherapeut, samen bekijken jullie de mogelijkheden omtrent de sport- of beweegwens.

Trainen met eigen prothese

Sporten en bewegen moet comfortabel en leuk zijn voor uw kind. Soms is het nodig om apart te trainen op spierkracht of techniek om beter te worden in een bepaalde sport of makkelijker te kunnen meekomen. Het trainen kan bij een (kinder)fysiotherapeut bij jullie in de buurt of bijvoorbeeld hier tijdens de Hardloopclinic (elke laatste vrijdag van de maand, van 15:15 uur tot 16:30 uur). Vraag naar de mogelijkheden tijdens het spreekuur of bij de fysiotherapeut.

Lees meer over sporten met een beenprothese

Controle na het trainen

Na de trainperiode evalueren we samen hoe het gaat. Gaat het sporten goed? Loopt uw kind ergens tegenaan? Doet het ergens pijn tijdens het sporten? We horen graag de fijne en de minder fijne dingen, zo bepalen we of de prothese aangepast moet worden.

Hoe gaat het bewegen en sporten na de aanpassingen aan de prothese? Dat controleren we tijdens een spreekuur of de Hardloopclinic in De Hoogstraat. Een evaluatie vindt vaak 3 tot 6 maanden later plaats.

Wat is de Hardloopclinic?

Met de juiste tips en tricks is er vaak nog heel wat te verbeteren aan de loop- en rentechniek met een beenprothese. Bij de Hardloopclinic staat een team klaar om samen met u en uw kind te bekijken hoe jullie meer uit de prothese kunnen halen, waardoor lopen en rennen nog beter en sneller gaat! Heeft uw kind een beenprothese en is hij/zij jonger dan 18 jaar dan zijn jullie welkom bij de Hardloopclininc, elke laatste vrijdag van de maand.

Meld uw kind hier aan

Snowboard-clinic 2021

Binnen De Hoogstraat vinden we het van meerwaarde en natuurlijk hartstikke leuk om extra activiteiten te organiseren. In november 2021 kwamen 20 kinderen met een beperking naar Snowworld Amsterdam voor een snowboard-clinic van paralympiër Chris Vos, op uitnodiging van Beemster kaas, Chris Vos Foundation en De Hoogstraat Revalidatie. Onder begeleiding van Chris daalden de kinderen de baan af. De kinderen glunderden van trots, en de ouders ook!

Meer informatie

Stel gerust uw vragen aan een van de teamleden. We denken graag met u mee in oplossingen. Of klik op de button ‘Vraag een gesprek aan’ en vul het formulier in.

Heeft u al gehoord van onze Hardloopclinic (HLC)? Elke laatste vrijdag van de maand bekijken we hoe uw kind het beste uit zijn/haar prothese kan halen, gecombineerd met sport en spel. Meld uw kind gemakkelijk aan via de button ‘Aanmelden Hardloopclinic’.

Vraag een gesprek aanAanmelden Hardloopclinic

Khai’s vlog: leven met beenprothese

Over ons

MovingKids zorgt dat elk kind met een aangeboren verkorting of amputatie van één of beide benen de vrijheid heeft om te bewegen, te spelen en te sporten. We bekijken bij elk kind wat de beste persoonlijke oplossing is en we zorgen dat u en uw kind zo min mogelijk belemmeringen tegenkomen. Voor ons staat voorop dat sporten en lekker bewegen voor elk kind mogelijk moet zijn en plezier brengt!

“Het contact met het behandelteam is laagdrempelig. Het is fijn dat ze vanuit verschillende disciplines de groei en prothese van Veerle blijven controleren en dat wij als ouders en Veerle daar nauw bij betrokken worden. Ze zoeken altijd naar een oplossing bij dingen waar we tegenaan lopen, bijvoorbeeld bij een prothese die Veerle niet goed aan krijgt of als ze drukplekken heeft.”

Evelien, moeder van VeerleVeerle heeft een verkort been en draagt een prothese

Samenwerking

De meerwaarde van ons team voor kinderen met een aangeboren verkorting of amputatie van één of beide benen is de samenwerking tussen alle disciplines en de intensieve samenwerking met de kinderorthopeden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ); uniek in Nederland. Door onze krachten te bundelen zijn u en uw kind verzekerd van een zeer brede blik, hoogstaande kennis en een actief team dat met u meedenkt. Het team bestaat uit kinderrevalidatieartsen, kinderfysiotherapeuten, orthopedisch instrumentmakers en orthopeden.

Samen kijken we naar de mogelijkheden en kansen voor uw kind op het gebied van bewegen. Of het nu gaat om naar school lopen, huppelen, springen, om harder te kunnen rennen bij het voetballen of te kunnen hardlopen met een blade!