Klinische behandeling bij een dwarslaesie

Wij kunnen u klinisch behandelen wanneer u recent een dwarslaesie heeft opgelopen en vanuit het ziekenhuis bij ons wordt opgenomen. Dit betekent dat u dag en nacht in De Hoogstraat verblijft om te werken aan uw herstel. De Hoogstraat heeft moderne één- en tweepersoons kamers die ingericht zijn met alle noodzakelijke voorzieningen.

De behandeling in De Hoogstraat richt zich op uw terugkeer in de maatschappij en naar huis of een andere woonomgeving. Tijdens de behandeling bent u samen met het behandelteam dagelijks bezig om uw gestelde doelen te behalen.

Uw revalidatie bestaat onder meer uit het trainen van dagelijkse activiteiten (zoals aankleden, douchen en koken), spierversterkende oefeningen en het beheersen van rolstoelvaardigheden. We besteden ook aandacht aan de mentale uitdagingen waarmee u te maken krijgt. Samen met De Hoogstraat Revalidatietechniek adviseren én maken wij hulpmiddelen op maat.

Ons gezamenlijke doel is dat u naar eigen vermogen kunt leven met uw dwarslaesie. Wanneer u terugkeert naar huis of een andere woonomgeving wordt indien noodzakelijk uw behandeling poliklinisch voortgezet.

Poliklinische behandeling bij een dwarslaesie

Wanneer u al langere tijd te maken heeft met de gevolgen van een dwarslaesie of niet klinisch opgenomen hoeft te worden, kunnen wij u poliklinisch behandelen. Afhankelijk van uw vraag, wordt een persoonlijk behandeltraject gestart. Ook heeft u de mogelijkheid om bij continentieproblemen, zitproblemen, loopproblemen, spasticiteit of decubitus (doorlig- en doorzitplekken) een spreekuur bij De Hoogstraat te bezoeken.

Behandelduur dwarslaesie

Wanneer u een nieuwe dwarslaesie heeft, wordt u na de ziekenhuisopname bij ons opgenomen. Afhankelijk van uw revalidatiedoelen en de ernst van uw dwarslaesie verblijft u tussen de drie weken en zeven maanden bij ons. De gemiddelde opnameduur in 2023 was 51 dagen. Wanneer u een poliklinisch behandeltraject volgt, bent u gemiddeld vier tot zes weken in behandeling bij De Hoogstraat. Voor alleen een adviestraject kan het korter zijn.