Begin gewoon!

“Sporten met een dwarslaesie klinkt misschien wat heftig. Het gaat erom dat je met een dwarslaesie in beweging komt en blijft. Iets doen wat bij jou past. Er zijn heel veel mogelijkheden, begin gewoon!”, aldus Els Duijn, consulent aangepast sporten bij De Hoogstraat.

“Sport kan je zoveel brengen. Het is niet alleen een manier om je fitheid verder op te bouwen. Het is ook een manier om je grenzen te verleggen, je even lekker uit te leven, lol te hebben en te leren van elkaar. Door te sporten of bewegen word je sterker en weerbaarder”, zegt Els enthousiast.

“Het is belangrijk om een sport- of bewegingsactiviteit te kiezen die bij je past binnen je eigen grenzen. Daarbij is het van belang dat bewegen een vast onderdeel van het dagelijks leven wordt,” vertelt Els.

Hoe pak ik het aan?

Tijdens de revalidatie is er aandacht voor sport en bewegen in de thuissituatie. Maar na verloop van tijd zijn er wellicht andere prioriteiten belangrijker geworden. Toch is het zinvol om bewegen en sporten hoog op dat prioriteitenlijstje te hebben. Neem eens een kijkje op de website www.unieksporten.nl. De site biedt veel mogelijkheden en helpt je verder op weg.

Els Duijn (links) met Elvira, wie ze succesvol heeft geholpen aan een passende sport

Dit verhaal is gepubliceerd op 1 juli 2022