De GMFM scholing betreft een driedaagse scholing en is bedoeld voor kinderfysiotherapeuten of voor algemeen fysiotherapeuten, werkzaam met kinderen.

Cursusdagen

Voor 2024-2025 zijn de volgende scholingsdagen gepland op de Hoogstraat Revalidatie te Utrecht:

  • Woensdag 18 september 2024 09.00-17.00
  • Donderdag 21 november 2024 09.00-17.00
  • Woensdag 19 november 2025 09.00-17.00

De driedaagse scholing ziet er als volgt uit:

  • De eerste cursusdag van de training wordt kennis gemaakt met het Gross Motor Function Classification System (GMFCS). De GMFCS is een classificatiesysteem waarmee de ernst van Cerebrale Parese beschreven kan worden naar functionele mogelijkheden van het kind om zichzelf verplaatsen. De achtergronden van de GMFM-88 komen uitgebreid aan de orde en de praktische toepassing en scoring wordt geleerd aan de hand van uitgebreide videotraining.
  • De tweede cursusdag, twee maanden later, staat in het teken van de GMFM-66, leren werken met de bijbehorende GMAE-software aan de hand van casuïstiek, interpretatie en functionele prognose. Daarnaast staat het implementeren van het meetinstrument op de eigen werkplek centraal op deze dag.
  • De derde cursusdag, een jaar na de tweede cursusdag, heeft als doel het uitwisselen van praktische ervaringen met de GMFM, interpretatie, implementatie en casuïstiekbespreking.

Ben je opzoek naar meer informatie over de GMFM, neem dan ook eens een kijkje op de Dutch Hub van CanChild.

Studiebelasting

Contacturen: 24 uur
Zelfstudie-uren: 32 uur
Totaal studiebelasting: 56 uur

Accreditatie

Accreditatie is verleend met 25 punten voor de deelregisters ‘Algemeen Fysiotherapeut’ en ‘Kinderfysiotherapeut’ van het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie.

Kosten

€1065,- per deelnemer voor de volledige driedaagse scholing inclusief uitgebreide lunch. De prijzen van de scholing kunnen elk jaar veranderen.

Groepsgrootte

6-12 deelnemers

Cursusbenodigdheden

  • Alle deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus de Nederlandse handleiding van de GMFM (2e, herziene druk). De handleiding is helaas niet los verkrijgbaar.
  • De wetenschappelijke literatuur die tijdens de scholing aan bod komt, is beschikbaar voor de cursist.
  • Voor het praktisch werken met de GMFM-66 is de GMAE(-2 of -3)-software nodig (GMAE-2. De GMAE-2 is hier gratis te downloaden van de website van CanChild. De GMAE-3/GMFM app+ kan hier worden aangeschaft.

Aanmelden

Bij interesse kunt u zich aanmelden voor deze scholing door een email te sturen naar Lisette de Graaf via l.d.graaf@dehoogstraat.nl. Zodra 6 geïnteresseerden zich hebben gemeld, ontvangt u een aanmeldformulier per mail.

Incompany

Het is ook mogelijk deze training incompany te organiseren. Prijs voor de driedaagse GMFM scholing is € 7470,- (vrijgesteld van BTW ivm registratie CRKBO, excl. reiskosten en reistijd). Ook is het mogelijk om een scholing op maat te maken. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn of meer informatie hierover willen, dan kunt u een e-mail sturen naar Eva Kraaijeveld via e.kraaijeveld@dehoogstraat.nl. De prijzen van de scholing kunnen elk jaar veranderen.

Contact

Managementassistent Lisette de Graaf, l.d.graaf@dehoogstraat.nl

Annuleren

Bij een te gering aantal deelnemers (<6) behoudt De Hoogstraat zich het recht de scholing te annuleren. 19 augustus 2024 wordt bepaald of er voldoende aanmeldingen zijn. Indien u zelf de cursus wilt annuleren, dan dient u dit per aangetekend schrijven aan ons kenbaar te maken. Tot vier weken voor aanvang van de cursus of opleiding kunt u uw aanmelding kosteloos annuleren. Bij annulering korter dan vier weken voor de start van de cursus wordt het cursusgeld in rekening gebracht. U mag zich wel door een collega laten vervangen.