Ernstige spasmen kunnen verstijving van gewrichten, verkorting van de spieren, ademhalingsproblemen en drukplekken veroorzaken. Heftige spasmen kunnen je overvallen en zijn soms sterk genoeg om je uit de stoel te gooien.

Behandeling bij spasticiteit

Als de spasticiteit te heftig is, is behandeling met medicijnen mogelijk. Spasticiteit kan ook verminderen door oefening, passief doorbewegen en ontspanning.

Het team van De Hoogstraat brengt samen met u uw klachten in kaart. Vervolgens maken jullie een plan om klachten te verminderen of ermee om te leren gaan. U wordt door verschillende zorgverleners geholpen die nauw met elkaar samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een revalidatiearts, fysiotherapeut, verpleegkundige en ergotherapeut.

Is de spasticiteit ineens ontstaan of verergeren de klachten? Mogelijk is er dan iets in uw lichaam gaande, een zogenaamde “prikkel”. Veelvoorkomende prikkels zijn een blaasontsteking, obstipatie of een wond.

Zorg na uw revalidatie

Heeft u een nieuwe hulpvraag over de spasticiteit? Neem dan contact op met uw revalidatiearts. Voor elke klacht die u ervaart als gevolg van de dwarslaesie kunt u bij de nazorgpoli terecht.