Laatste actualisatie: 21 januari 2021

De Hoogstraat volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Daarbij volgen wij de adviezen en richtlijnen van het RIVM, GGD en het UMCU nauwlettend. Wij nemen geen enkel risico wat betreft onze revalidanten, naasten of medewerkers. Wat betekent dit voor uw revalidatie?

Kunnen jullie een goed revalidatietraject aanbieden?

Ja, wij doen ons uiterste best om de revalidatie zo goed mogelijk aan te laten sluiten op uw behoefte en persoonlijke doen. Het kan zijn dat bepaalde therapieën niet in groepsverband maar in kleinere groepen of individueel worden gegeven. Ook vragen wij u en uw naasten om de coronamaatregelen te volgen.

Moet ik een mondkapje op als ik op De Hoogstraat verblijf?

Ja, in De Hoogstraat draagt iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje. Wij vragen u deze zelf mee te nemen.
Het mondkapje moet op, tenzij:

 • U in uw kamer bent en 1,5 meter afstand houdt van uw mede-revalidant of bezoek.
 • U in een behandelruimte bent, zittend op 1,5 meter afstand van uw behandelaar
 • U in het restaurant bent, zittend op 1.5 meter afstand van anderen.
 • In overleg met uw behandelend arts kan een uitzondering worden gemaakt.

Mag ik bezoek ontvangen?

Jazeker, we geven iedereen graag de mogelijkheid om bezoek te blijven ontvangen. Bezoekers zijn welkom als zij geen klachten hebben en als zij een mondkapje dragen. Ook kinderen van 13 jaar en ouder dienen een mondkapje te dragen. Wij vragen die zelf mee te brengen.

Voor bezoek geldt:

 • Elke bezoeker dient de COVID-19 check in te vullen op covidcheck.dehoogstraat.nl voordat hij/zij binnenkomt bij De Hoogstraat.
 • Een revalidant mag per dag maximaal 1 (dezelfde) volwassen bezoeker ontvangen en daarnaast eventueel 2 kinderen tot en met 12 jaar tijdens de bezoekuren. Dit geldt ook op het buitenterrein van De Hoogstraat.
 • Kinderen ouder dan 12 tellen als volwassene.
 • De bezoektijden:
  Maandag t/m vrijdag: 18.00 – 20.00 uur
  Zaterdag en zondag: 13.00 – 20.00 uur
 • Bezoek kan niet komen bij klachten bij zichzelf of bij een huisgenoot, zoals keelpijn, hoofdpijn, verkoudheidsklachten/ luchtwegklachten/ verlies van reuk- en smaakvermogen en/of koorts.
 • In het weekend zijn revalidanten en bezoekers welkom in het restaurant tijdens bezoekuren. Er mogen maximaal 30 personen in het restaurant. De keuken is dan niet open.

Met bovenstaande maatregelen kunnen we de 1,5 meter afstand van elkaar blijven garanderen en de gezondheid van iedereen in De Hoogstraat zoveel mogelijk beschermen.

Mag ik tijdens mijn verblijf in De Hoogstraat naar buiten?

Ja, u mag naar buiten. In overleg met de verpleging kan dit met of zonder begeleiding. Houdt u wel aan de landelijke hygiënemaatregelen van het RIVM.

Mag ik op weekendverlof?

Ja. Het weekend thuis wordt voorbereid en nabesproken met de verpleging. Uw behandeling wordt afgestemd op problemen die u thuis bent tegengekomen. Het weekend duurt van vrijdagmiddag na de laatste therapie (voor de jeugdafdeling niet vóór 16.00 uur) tot zondagavond 20.00 uur.

Om de veiligheid van alle revalidanten, bezoekers en medewerkers in De Hoogstraat te bewaken willen we u dringend vragen:

 • Volg altijd de landelijke maatregelen (RIVM) waar u ook bent.
 • Schakel alleen thuiszorg in als de wijkverpleegkundige persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gebruikt.
 • Beperk zoveel mogelijk het aantal sociale contacten.
 • Treden er bij u, uw huisgenoten of bij uw sociale contacten klachten op tijdens het weekendverlof? Neem dan eerst telefonisch contact op met uw behandelaar voordat u De Hoogstraat betreedt.

Wanneer mag ik niet met weekendverlof?

Wanneer uw huisgenoten klachten hebben of als u zelf klachten heeft als keelpijn, hoofdpijn verkoudheidsklachten/ luchtwegklachten/ verlies van reuk- en smaakvermogen en/of koorts. Hoe vervelend wij het ook vinden. De ontwikkeling van de laatste weken vraagt ook om onze uiterste zorgvuldigheid. De gezondheid van onze revalidanten, bezoekers en medewerkers staat altijd voorop.