Hoogstraat
 
Hoogstraat
 
 
Inhoud

Jaaroverzicht 2014
CP-NET
Eerste ChiLD conferentie Utrecht met modeshow door modellen met beenprothese
Column prof. dr. Anne Visser-Meily voor Hersenletsel.nl
Handige apps
Digitale zelfhulpmodule 'Omgaan met een chronische aandoening'

Korte berichten
Tijdelijke locatie
Flyer dwarslaesie
Sport in september
Niet rennen maar plannen (werkboek voor mensen met lichte cognitieve stoornissen) nu verkrijgbaar als e-book
Revalidanten-enquêtes 2014
Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht


 
 
 
Jaaroverzicht 2014

2014 stond in het teken van de renovatie, de verhuizing van het revalidatiecentrum naar een tijdelijke locatie en een reorganisatie. En natuurlijk gingen de dagelijkse activiteiten ook gewoon door.
In het jaaroverzicht vertellen 8 revalidanten en medewerkers in filmpjes van 1 minuut wat 2014 voor hen bijzonder maakte. Via de links in het gekleurde overzicht onderaan kunt u bekijken wat er nog meer gebeurde.

2014 in beeld, bekijk het hier!

Terug naar de toekomst
Ook 2015 belooft een heel bijzonder jaar te worden waarin we terugverhuizen naar ons vertrouwde adres aan de Rembrandtkade. Daar wacht ons een gerenoveerd gebouw, dat is ingesteld op de toekomst. Vanaf 7 september zetten we daar de behandelingen voort zoals u van ons gewend bent, in een sfeervolle omgeving waar het prettig revalideren is.

Rob Beuse en Steven van Berlekom, raad van bestuur

Naar boven
 
 
 
CP-Net
CP-Net streeft ernaar dat alle mensen met een CP-zorgvraag volgens de laatste stand van zaken behandeld kunnen worden in de eigen regio.

Uniek aan CP-Net is de samenwerking tussen zorgverleners, onderzoekers en mensen met CP. CP-Net verbindt deze 3 partijen en ondersteunt de uitwisseling van kennis en kunde om daarmee de CP-zorg te verbeteren.

Sinds kort heeft CP-net een nieuwe website. Daar kunt u zien wat CP-Net kan betekenen voor mensen met CP, zorgverleners en onderzoekers.

Meer informatie via Lineke Rehorst, coördinator Stichting CP-Net

Naar boven
 
 
 
Eerste ChiLD conferentie Utrecht met modeshow door modellen met beenprothese

Op 22 en 23 Januari 2015 werd de 1e bijeenkomst georganiseerd van de European Foundation for Children with Limb Deficiencies (ChiLD). De bijeenkomst vond plaats bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis en De Hoogstraat. Orthopedisch chirurgen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten en instrumentmakers uit 6 verschillende Europese landen deelden kennis en ervaringen. Alle deelnemers zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met complexe (aangeboren) afwijkingen van de benen en delen de visie dat kinderen en jongeren met complexe ledemaatafwijkingen in staat moeten worden gesteld om volledig te participeren in de maatschappij.

Aan het einde van de bijeenkomst werd er door de initiatienemers een “letter of intent” getekend, met als doel in de toekomst meer multidisciplinaire teams te laten deelnemen aan deze conferentie. Op deze manier kan de kennis die is opgedaan gedeeld worden met andere landen in Europa.

De ChiLD Summit vond plaats tijdens de “Fashion Week”. Geheel in stijl werd er dan ook afgesloten met een modeshow. De modellen waren revalidanten van het Utrechtse team, allen dragers van een beenprothese met instelbare hakhoogte. Zij droegen designer outfits, inclusief hoge hakken, ter beschikking gesteld door topdesigners. Zelfbewust en trots liepen de meiden over de catwalk.

Bekijk de modeshow online.

Informatie: childsummit@caos.nl

Naar boven
 
 
 
Column prof. dr. Anne Visser-Meily voor hersenletsel.nl

In deze column vertelt Anne Visser over de diversiteit in de gevolgen van hersenletsel. "Juist dat vraagt zorg op maat - personalized care - en om die te geven moet je weten wat iemands de wensen, behoeften en mogelijkheden zijn. Revalidatiezorg gericht op maatschappelijk functioneren laat zich niet vangen in strakke zorgpaden. Juist de persoonlijk factoren doen er toe. De stoornissen
zijn voorspelbaar maar de gevolgen zijn verschillend, omdat mensen
verschillend zijn. En dat maakt het werken in de zorg nu juist zo leuk.
Lees de hele column

Naar boven
 
 
 
Handige apps

Woordwolk voor iPad, ontwikkeld voor mensen met afasie. Door middel van associaties ga je op zoek naar het juiste woord.

MiessAgenda, gratis app, ontwikkeld door mantelzorger Annemarie Gerritsma, waarmee familieleden en buren de zorg voor een hulpbehoevend familielid efficiënter kunnen organiseren. Voor Android en Apple.

SOS alarm voor iPhone / iPod Touch & iPad
   
112-alarm voor Android
   
Naar boven
 
 
 
Digitale zelfhulpmodule 'omgaan met een chronische aandoening'

Deze digitale zelfhulpmodule van Stichting Mirro stelt vragen aan de orde zoals zoeken naar balans en vragen om steun, met praktische voorbeelden en ervaringsverhalen als illustratie. Co-auteur is Maike Pastoor, orthopedagoog bij De Hoogstraat.

Bekijk de module 'Omgaan met een chronische aandoening'

Naar boven
 
 

Tijdelijke locatie
Ons pand aan de Rembrandtkade wordt gerenoveerd en daarom verblijven wij tijdelijk in voormalig Ziekenhuis Overvecht, Paranadreef 2.
Begin september gaan we terug naar Utrecht-oost.
 
Flyer dwarslaesie en revalidatie
De Hoogstraat heeft een nieuwe flyer over revalidatie na een dwarslaesie. Bestel via communicatie@dehoogstraat.nl of download van de website

Naar boven
 
Sport in september
Vanaf september worden alle sportactiviteiten weer aangeboden op de Rembrandtkade. U kunt individueel bij ons sporten en in groepsverband. 
Nieuwsgierig naar het aanbod? Kijk op de website.
Neem gerust contact op voor meer informatie of een proefles: sport@dehoogstraat.nl
 
Niet rennen maar plannen
 Niet Rennen maar Plannen is een behandelprogramma met een werkboek voor mensen met milde cognitieve klachten na een beroerte of ander hersenletsel. Het programma is recent herzien op basis van feedback van gebruikers.

Belangrijkste wijzigingen:
- De diagnose MS is toegevoegd.
- In alle modules zijn meer voorbeelden toegevoegd gericht op jongeren.
- Bij de module vermoeidheid is een aantal opdrachten toegevoegd.

Meer informatie over het pogramma

Direct bestellen (pdf)

Naar boven
 
Revalidanten-enquêtes
In 2014 hebben 432 revalidanten onze enquête ingevuld.
Bekijk de resultaten.

Naar boven
 
Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht

De Hoogstraat en het  UMC Utrecht Hersencentrum stoppen veel energie in onderzoek en innovatie en draagt zo bij aan verbetering van de behandeling in de revalidatie. Het kenniscentrum heeft mooie resultaten bereikt in 2014. Bekijk het jaarverslag en het publicatie-overzicht.

De komende jaren gaat het kenniscentrum zich bezighouden met 3 thema's: Family empowerment, fysieke activiteit en cognitie. We richten ons daarbij op de diagnoses cerebrale parese, dwarslaesie, beroerte en spierziekten. Lees meer hierover op de (recent vernieuwde) website van het kenniscentrum.

Naar boven
 
Online
Bezoek onze website en vind ons op sociale media.
» Bezoek de website
RSS   RSS   RSS   RSS
 
Doorsturen
U kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een vriend of collega.
» Doorsturen
Afmelden
Uiteraard kunt u zich ook weer makkelijk afmelden voor deze nieuwsbrief.
» Afmelden
 
 
BEZOEK- EN POSTADRES
De Hoogstraat Revalidatie
Paranadreef 2 (klik hier voor route)
3563 AZ Utrecht

De Hoogstraat Orthopedietechniek
Rembrandtkade 10 (klik hier voor route)
3583 TM Utrecht

Tel 030 256 1211
E-mail: info@dehoogstraat.nl
 
Dit bericht is bestemd voor: Info (info@gopublic.nl).
U ontvangt dit bericht omdat u zich in het verleden heeft aangemeld voor deze nieuwsbrief.

powered by gopublic