Hoogstraat
Hoogstraat
 
Hoogstraat
Inhoud
Nieuwe naam, nieuwe huisstijl en nieuwe website!
Zelf oefenen na een beroerte
Unlimited nu ook online
Sport- en spelmateriaal van Edwin van der Sar Foundation
Handige websites en leuke apps

Korte berichten
Cliëntenraad zoekt leden
Seksuoloog
Symposium Cerebrale Parese
 
 
Nieuwe naam, nieuwe huisstijl en nieuwe website!

Nieuwe logo'sSinds 8 november hebben we een nieuwe huisstijl. Omdat de organisatie niet alleen bestaat uit het revalidatiecentrum op de Rembrandtkade, maar omdat we revalidatie bieden in de hele regio, is gekozen voor de naam De Hoogstraat Revalidatie. In de nieuwe huisstijl maken we zichtbaar dat De Hoogstraat meer is dan alleen een revalidatiecentrum: we bieden ook orthopedietechniek, sport en revalidatietechniek. Dit komt tot uiting in de verschillende logo’s met elk een eigen kleur.

Daarnaast doen we ook veel aan onderzoek en innovatie. Voortaan zijn al deze organisatieonderdelen overzichtelijk bij elkaar te vinden op 1 gezamenlijke website. Neem maar eens een kijkje op www.dehoogstraat.nl.

Het nieuwe uiterlijk is de voorbode van meer veranderingen. Deze zijn beschreven in Kom Verder, ons strategisch beleidsplan 2013-2016. Wij beloven de patiënten, de medewerkers en de zorgpartners de beste zorg in een inspirerende omgeving. Hoe we dat gaan doen leest u op www.dehoogstraat.nl/komverder.

Terug naar boven
 
 
Oefengids beroerte Zelf oefenen na een beroerte

Onlangs verscheen de 4e herziene druk van de Oefengids beroerte (CVA).  Met deze gids kunnen mensen na een CVA zelfstandig oefenen, eventueel met enige hulp van familie, verpleging of verzorging. De gids bevat oefeningen voor schouder, hoofd, nek, romp, arm, hand en been. Een deel van de oefeningen bestaan uit alledaagse handelingen. Er is ook een app in de maak.

Meer informatie en downloaden of bestellen oefengids

Terug naar boven
 
 
Unlimited nu ook online
Unlimited Magazine heeft tegenwoordig ook een uitgebreide website met veel leuke informatie voor jongeren. Zo zeggen zij het zelf: 'Wij zijn een bevlogen team van jongvolwassenen met een chronische ziekte en/of lichamelijke beperking dat wordt ondersteund door professionals en dat de belevingswerelden van ziek en gezond wil samenbrengen. De belangrijkste drijfveer daarbij is om mensen te inspireren en te motiveren om de kwaliteit van leven te bevorderen. Ons Motto: Hou je vooral bezig met wat je wel kunt!

Terug naar boven
 
 
Sport- en spelmateriaal van Edwin van der Sar Foundation

sportpakket van Van der Sar FoundationDe Hoogstraat kreeg een donatie van de Edwin van der Sar Foundation in de vorm van een pakket met nieuwe sport- en spelmaterialen. De materialen zijn met name geschikt voor mensen met een hersenbeschadiging, de groep waar de Edwin van der Sar Foundation zich voor inzet. Maurice Brederode, algemeen manager van de Foundation, bood het pakket op 29 november aan aan een enthousiaste groep sporters.

Terug naar boven
 
 
 
Handige websites en leuke apps
Duim
Organiseren van hulp
Hulpmiddelen voor het plannen van afspraken en het organiseren van mantelzorg:
www.deelgenoot.nl

www.wehelpen.nl

Foto-kookboek
Apps van digitale kookboeken met foto’s en eenvoudige stap voor stap instructies, bruikbaar voor mensen met hersenletsel of voor kinderen.
Het Fotokookboek – Snel & simpel €3,59 in de app-store
Het Fotokookboek – Bakken
Bron: www.revalidatieapps.nl

Internetbuttons
Maak internetten makkelijker met een pagina met je eigen buttons: www.internetbuttons.nl

Werk voor jongvolwassenen met NAH
Brains4U richt zich op het vergroten van kansen op werk voor jongvolwassenen (18-45 jaar) met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ze zoeken ook nog ‘maatjes’!

Hulpmiddelen
Handige site van Vilans met onafhankelijke informatie over bijna 10.000 hulpmiddelen: vindeenhulpmiddel.nl
Op zoek naar een hulpmiddel? Kijk ook eens op onze eigen website bij revalidatietechniek.

Aangepast speelgoed
www.vinkennest.nl is een website gemaakt door een moeder van een meervoudig gehandicapt kind. Je vindt er veel leuke tips om aangepast speelgoed zelf te maken. (Bron: www.baauwopmij.nl)

Computerspelletjes met knopsbediening
www.helpkidzlearn.com een site waar je computerspelletjes vindt die met knopsbediening werken. Je betaalt een bedrag per jaar en dan kun je alle spelletjes spelen. Er zijn een aantal spelletjes gratis uit te proberen. (Bron: www.baauwopmij.nl)

Terug naar boven
 
 

Agenda

14 december
Duikclinic; meer info: j.feenstra@dehoogstraat.nl.

19 januari 2013
Symposium Topsport & Revalidatie 'Back from Londen TIMES 2012' bij De Hoogstraat in Utrecht
 
Cliëntenraad
zoekt leden


Wilt u meedenken en mee- werken aan de verbetering van de kwaliteit van zorg in De Hoogstraat? Dan is lid worden van de cliëntenraad misschien iets voor u. De cliëntenraad behartigt de belangen van alle cliënten van De Hoogstraat: de kinderen, jongeren en vol- wassenen, die bij De Hoog- straat revalideren, en hun naasten. De raad zet zich in om de organisatie, namens de revalidanten, te adviseren over de zorg- en dienstverlening.
In de raad zitten vertegen- woordigers van cliënten en cliëntengroepen, die representatief zijn voor de cliënten van De Hoogstraat. Naast (oud)revalidanten en hun naasten kunnen ook vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties - met affiniteit met De Hoogstraat - lid zijn. De cliëntenraad heeft momenteel plaatst voor nieuwe leden. Wilt u meer weten? Neem dan contact op voor meer informatie.
Clientenraad@dehoogstraat.nl

Terug naar boven
 
Seksuoloog

Egbert Kruijver is als seksuoloog aan De Hoogstraat verbonden. Hij houdt elke donderdagmiddag spreekuur van 14.00 tot 17.00 uur. De revalidatiearts kan u naar hem doorverwijzen.

Meer info op de website, o.a. ook algemene folder en folder over seksualiteit en vruchtbaarheid na dwarslaesie

Terug naar boven
 
 
Symposium CP
Op 30 november vond een symposium plaats over de laatste stand van zaken rond behandeling en onderzoek op gebied van CP. Het symposium is een initiatief van drie onderzoeksprojecten: PERRIN, LEARN2MOVE en Dutch-ACD. Meer informatie:
www.cp-research.nl

Terug naar boven
 
Online
Bezoek onze website en vind ons op sociale media.
» Bezoek de website
RSS   RSS   RSS   RSS
 
Doorsturen
U kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een vriend of collega.
» Doorsturen
Afmelden
Uiteraard kunt u zich ook weer makkelijk afmelden voor deze nieuwsbrief.
» Afmelden
 
 
BEZOEK- EN POSTADRES
De Hoogstraat Revalidatie
Rembrandtkade 10 (klik hier voor route)
3583 TM Utrecht
Tel 030 256 1211
E-mail: info@dehoogstraat.nl
 
Dit bericht is bestemd voor: Info (info@gopublic.nl).
U ontvangt dit bericht omdat u zich in het verleden heeft aangemeld voor deze nieuwsbrief.

powered by gopublic