Wat is revalidatie?

Als je gaat revalideren, werk je aan je herstel na bijvoorbeeld een ongeluk of ziekte. Je hebt blijvende en/of tijdelijke beperkingen. Het behandelteam helpt jou verder te komen. Samen met het behandelteam oefen je op verschillende manieren om weer zo zelfstandig mogelijk te worden.

Alles is revalidatie

Revalideren doe je 24 uur op een dag. Tijdens de therapie oefen je en leer je nieuwe vaardigheden. Het allerbelangrijkste is dat je dat in het dagelijks leven ook gaat doen. Daarom oefen je dagelijkse activiteiten (ook in spelvorm) in de huiskamer met verpleegkundigen, pedagogisch hulpverleners en andere behandelaars. Zonder dat je het altijd doorhebt, werk je aan je behandeldoelen, bijvoorbeeld als je samen aan het ontbijten bent of als er in de huiskamer veel tegelijkertijd gebeurt.

Spel en oefening

Ook maken we tijdens de therapie en in de huiskamer veel gebruik van games, bijvoorbeeld via Augmented Reality. Met een speciale bril zie je hologrammen geprojecteerd in de ruimte waarin jij je bevindt. Verder zijn er spelletjes in de huiskamer. Uiteraard zijn dit leuke bezigheden, maar ze helpen je ook verder met jouw revalidatie. Tot slot organiseren we regelmatig (sportieve) buitenactiviteiten buiten waarbij je vaardigheden kunt oefenen. Ook tijdens deze activiteiten staat het werken aan je revalidatiedoelen centraal.