In januari 2021 hebben we de smartglass binnen gekregen! Het gaat om de Munevo Drive, een bril waarmee mensen hun rolstoel zelfstandig kunnen bedienen met enkel hoofdbewegingen. Een uniek hulpmiddel voor mensen met bijvoorbeeld het locked-in syndroom of een hoge dwarslaesie.

Munevo-bril

Een deel van de rolstoelgebruikers kan zijn rolstoel niet bedienen met eigen handen. Een smartglass – zoals de Munevo Drive – biedt dan uitkomst. Zodra de rolstoelgebruiker de bril op heeft, kan hij zijn elektrische rolstoel zelfstandig besturen met hoofdbewegingen.

Hoe gaan we de smartglass in De Hoogstraat toepassen?

In De Hoogstraat helpen we onze revalidanten naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid. De smartglass kan de zelfredzaamheid verhogen van revalidanten met bijvoorbeeld het locked-in syndroom en een hoge dwarslaesie. Het behandelteam zet de smartglass in tijdens poliklinische behandeltrajecten om in kaart te brengen of het een geschikt product is voor de revalidant. Daarnaast verricht het behandelteam aanvullend onderzoek om de bril verder door te ontwikkelen. Er wordt onder andere onderzocht of het elektrisch besturen van de omgeving (zoals televisie, verlichting, mobiele telefoon en tablet) en het gebruik van een computer mogelijk is en in hoeverre de smartglass kan bijdragen aan communicatie met naasten.

Stichting Unlocked

Dankzij een gift van Stichting Unlocked heeft De Hoogstraat de Munevo Drive kunnen aanschaffen. We bedanken de stichting van harte voor de gulle gift!

Stichting Unlocked richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met het locked-in syndroom. Dit doet de stichting onder andere door begeleiding te bieden en onderzoek naar werkende therapieën te financieren.

Jan-Willem Meijer (raad van bestuur) neemt de cheque in ontvangst van Edo Kolmer (voorzitter Stichting Unlocked)


De projectgroep met de smartglass. Vlnr: Katia Gitsis, Quido de Valk, Kim van den Adel, Catja Dijkstra, Carine Roos