De Hoogstraat viert haar 75-jarig jubileum

Geboren op 31 maart 1948 en dat betekent dat De Hoogstraat Revalidatie dit jaar 75 jaar bestaat. Dat gaan we natuurlijk met elkaar vieren.

En wie jarig is, trakteert! Gedurende het jaar worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. We gaan het jubileumjaar vieren met alle revalidanten en medewerkers en vrijwilligers van De Hoogstraat Revalidatie, met oud-medewerkers en onze buurtbewoners en mensen uit de wijk Oost en natuurlijk ook met onze belangrijke samenwerkingspartners en verwijzers.

De jubileum-activiteiten

Lees op de volgende pagina’s meer over de activiteiten in het teken van 75 jaar De Hoogstraat:

Oprichting 31 maart 1948

In 1948 moest er volgens de toenmalige minister van Sociale Zaken, dr. W. Drees, met spoed iets gedaan worden voor de vele lichamelijk gehandicapten die niet aan de samenleving en het arbeidsproces konden deelnemen. Op 31 maart 1948 werd de Stichting Revalidatiecentrum De Hoogstraat in het leven geroepen. In de bossen van Leersum werd een mooi landhuis aangekocht, dat werd verbouwd tot een – voor die tijd – uiterst modern revalidatiecentrum met 147 bedden.

Lees verder over de oprichting

Het revalidatiecentrum verhuisde in 1988 vanuit de Leersumse bossen naar de Rembrandtkade in Utrecht. Een verblijf in de bossen was voor de revalidanten niet meer de juiste manier om zich voor te bereiden op terugkeer naar de maatschappij. Er werd daarom bewust gekozen voor een locatie in een woonwijk, met winkels en horecagelegenheden in de directe omgeving en met mogelijkheden om de stad in te gaan.

Onze huidige locatie is één groot oefenterrein. Na de verbouwing in 2014 bieden we klinische revalidatie waar 120 mensen kunnen verblijven. In de poliklinische fase bezoeken meer dan 6100 mensen jaarlijks ons centrum. Maar De Hoogstraat Revalidatie is meer dan een revalidatiecentrum alleen. Zo bieden wij revalidatie aan kinderen op de mytylschool, hebben wij een dochterstichting Jan van Rijn Kinderfysiotherapie als eerstelijns fysiotherapiepraktijk, brengen wij vele sporters in beweging bij De Hoogstraat Sport en maken wij protheses en ortheses bij De Hoogstraat Orthopedietechniek. Samen met het UMC Utrecht geven wij vorm aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (KCRU) waar wetenschap en zorg samenkomen. De Hoogstraat Revalidatie is uitgegroeid tot een plek waar meer dan 750 medewerkers en vrijwilligers werkzaam zijn.

Jubileumboek De Hoogstraat 60 jaar

Zie hier het jubileumboek van De Hoogstraat 60 jaar uit 2008.