De Hoogstraat opent 10 juni tussen 10:00 en 15:00 haar deuren voor iedereen die een kijkje in onze keuken wilt komen nemen. 

Ervaren hoe het is om te lopen met een prothese? Opnieuw leren slikken met behulp van elektrostimulatie? Hoe eet je als je handen iets niet meer goed vast kunnen houden? Of voelen wat het betekent om gebonden te zijn aan een rolstoel?

We laten zien hoe revalidanten weer in beweging komen. Leg maar eens een parcours af als je benen heel stijf zijn of kom jij een stoepje op in je rolstoel. Zet onze Augmented Reality brillen op en kom in beweging! Of als je door een beroerte niet goed meer kan praten, wat oefen je dan om dat toch te kunnen?

Al 75 jaar biedt De Hoogstraat in Utrecht medische specialisatie revalidatie aan kinderen, jongeren en volwassenen. Om dat te vieren opent De Hoogstraat haar deuren om iedereen te laten zien wat revalideren is.

Wat is er nog meer te zien?

Revalideren betekent ‘opnieuw leren’. Leren omgaan met de nieuwe situatie na een ongeval of ziekte. Bij de Open Dag zie je hoe De Hoogstraat daar dagelijks met haar revalidanten aan werkt. Ontdek alle therapieën van De Hoogstraat. Of kom kijken bij onze orthopedietechniek; de afdeling die protheses en ortheses maakt. Daarnaast is er een banen-/vrijwilligersmarkt en een kunstverkoop van schilderijen van (oud)revalidanten.

Speciale routes kind, dwarslaesie en neurorevalidatie

Ook is een deel van de klinische afdelingen open. Professionals en revalidanten nemen je mee in de dagelijkse gang van zaken op de afdeling. De kinderrevalidatie laat zien hoe het brein van kinderen herstelt na hersenletsel. Sport en spel spelen daar een grote rol in. Bij de afdeling dwarslaesie ervaar je dat de normale dingen als tandenpoetsen, zelf eten, make-up doen en haren kammen vaak niet meer zo vanzelfsprekend is. Kijk in de kamer van een revalidant hoe hij dat weer opnieuw leert. Bij De Hoogstraat maken we daarvoor aanpassingen, waardoor de zelfredzaamheid van onze revalidanten vergroot.

Hapje en drankje

Deze dag werken we samen met onze buurtondernemers. In verschillende kraampjes bieden zij (gratis) voor alle bezoekers een hapje. Of een lekker kopje koffie. Een unieke samenwerking tussen de zorg en de buurt. In het restaurant van De Hoogstraat kunt u tegen betaling drinken kopen.

Werken of vrijwilligerswerk bij De Hoogstraat

De Hoogstraat zoekt medewerkers en vrijwilligers. Help jij onze revalidanten iedere dag een stukje verder? Wij zoeken collega’s en vrijwilligers! Kom naar de banen- en vrijwilligersmarkt in de huiskamer van De Hoogstraat en laat je informeren.

Betekenisvolle kunst te koop!

Koop kunst en steun daarmee De Hoogstraat! Ben je op zoek naar kunst met betekenis, loop dan direct naar het restaurant. Hier kun je één van de prachtige kunstwerken van Stichting Kunst en Revalidatie van De Hoogstraat bemachtigen. De stichting heeft haar kunstwerken aangeboden en overgedragen aan De Hoogstraat Revalidatie, vanwege opheffing van de stichting. De opbrengst van de verkoop gaat direct naar De Hoogstraat Vriendenfonds voor het verjaardagscadeau.

Voor wie?

Iedereen die een kijkje achter de schermen bij De Hoogstraat wil krijgen.

Praktisch

Kom zoveel mogelijk op de fiets, vanwege mogelijke drukte op onze parkeerplaats.