De Hoogstraat
Steun ons!
 

Verwijzen


Bij De Hoogstraat worden kinderen, jongeren en volwassenen behandeld met veel verschillende aandoeningen. Bij de meeste aandoeningen staan beperkingen in het bewegen voorop. Daarnaast komen ook beperkingen in de communicatie en cognitieve beperkingen voor. U vindt een overzicht van ons aanbod op de pagina doelgroepen.
 

Klinisch (opname)

Voor opname kunnen de verwijzers rechtstreeks contact opnemen met de opnamecoördinator via 030 256 1479 of opnamecoordinator@dehoogstraat.nl. Het opnamebureau is bereikbaar op werkdagen van 8.30-16.30 uur. De opnamecoördinator kan alle informatie geven. Hieronder zijn de aanmeldformulieren beschikbaar, een voor de diagnose CVA en een voor de overige diagnoses.


Poliklinisch

Een huisarts, medisch specialist, arts verstandelijk gehandicapten, specialist ouderengeneeskunde, jeugdarts of bedrijfsarts kan een patiënt naar ons verwijzen als er sprake is van een verzoek tot advies, consult of behandeling. De verwijzing kan via ZorgDomein of door deze op te sturen naar De Hoogstraat ter attentie van het medisch secretariaat. De patiënt ontvangt vervolgens een uitnodiging voor een eerste onderzoek bij de revalidatiearts. Tijdens dit onderzoek bepaalt de revalidatiearts met de patiënt welke vorm van behandeling het meest geschikt is.
 

Informatie klinische en poliklinische revalidatie kind en jeugd

Voor informatie vooraf kunnen verwijzers via de verwijzerslijn divisie kind en jeugd rechtstreeks contact opnemen met één van de kinderrevalidatieartsen: 030 256 1515.


ZorgDomein

Het aanbod van De Hoogstraat is zichtbaar via ZorgDomein, veelal onder het specialisme revalidatiegeneeskunde. Een groot voordeel van digitaal verwijzen is dat de verwijsbrief en de patiëntgegevens elektronisch worden verzonden, zodat alle gegevens bekend zijn op het moment dat de patiënt bij de revalidatiearts komt.
Informatie: 030 256 1280.
 

laatste nieuws binnen Revalidatie

NIEUW! Only Friends in De Hoogstraat, start: za. 24 sept. '16

NIEUW! Only Friends in De Hoogstraat, start: za. 24 sept. '16

11-07-2016

SAVE THE DATE! In samenwerking met WKZ Sportief!, Harten voor Sport en de Gemeente Utrecht organiseert De Hoogstraat Sport vanaf zaterdag 24 september 2016: Only Friends Utrecht, een wekelijks sportprogramma voor alle kinderen met een beperking tussen 6 en 18 jaar. [...] » Lees verder

Positieve ervaringen thuisconsulten

Positieve ervaringen thuisconsulten

13-07-2016

Het kinderteam van De Hoogstraat Revalidatie is enige tijd geleden gestart met @home, een project waarin kinderen en ouders in  hun thuisomgeving en niet alleen in het revalidatiecentrum worden gezien. [...] » Lees verder

Mooie resultaten bij revalidatie van jongeren met chronische pijn of vermoeidheid (SOLK)

Mooie resultaten bij revalidatie van jongeren met chronische pijn of vermoeidheid (SOLK)

12-07-2016

Met de USER-P(articipatie) meten we of de revalidatie leidt tot meer gaan participeren, weer gaan meedoen met andere jongeren zoals naar school gaan, sporten of uitgaan.
Het blijkt dat onze revalidatie deze jongeren echt helpt. 
  [...] » Lees verder

Overeenstemming over de grove motoriek van kinderen met cerebrale parese

Overeenstemming over de grove motoriek van kinderen met cerebrale parese

12-07-2016

Artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde. Door Eva Kraaijeveld en Marjolijn Ketelaar. [...] » Lees verder

» meer nieuwsberichten

Agenda

 • 13-08-2016

  RIO-Clinic Rijnhuyse, uitzwaaievenement paralympische tennisers

  14:00-17:00
  » Lees meer
 • 21-09-2016

  Informatie en ontmoeting voor ouders van zorgintensieve kinderen, Overvecht

  09:00-10:30
  » Lees meer
 • 21-09-2016

  Informatie en ontmoeting voor ouders van zorgintensieve kinderen, Zuilen

  20:15-21:45
  » Lees meer
 • 07-11-2016

  Hersenletselcongres 2016

  » Lees meer
» meer agenda

Bekijk de video

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief