Tijdens de zomervakantie kunnen jongeren die in behandeling zijn bij de jeugdteams aan hun revalidatiedoelen werken tijdens onze Summerschool. Het is al jaren een succes binnen De Hoogstraat en ook dit jaar zijn de jongeren volop bezig met hun eigen doelen! Voorbeelden van doelen zijn: het vergroten van de concentratie, planmatig werken of focussen op werk en niet met andere dingen bezig zijn.

Een kijkje in de Summerschool

Het behandelteam Jeugd organiseert elk jaar de Summerschool. Emma, sociaal pedagogisch hulpverlener, vertelt: “Elke dinsdag starten we met een nieuw thema. Tijdens deze start maken we met zijn allen een gezamenlijke mindmap door woorden te verzinnen waar de jongeren gelijk aan moeten denken bij het horen van het thema. Iedereen kiest vervolgens een onderwerp uit waar ze de hele week mee aan de slag gaan, om uiteindelijk op maandag een presentatie te geven over hun onderwerp.” De rest van de week werken de jongeren tijdens de momenten op Summerschool aan hun presentatie.

Deze week: thema Wetenschap

Deze week presenteerden de jongeren het thema Wetenschap. Een paar voorbeelden van onderwerpen die zijn uitgekozen, zijn: slapen, zintuigen, structuur van moleculen, de Melkweg, onderzoek naar melatonine en nog vele andere interessante onderwerpen.

Presentaties

De onderzoeken waar de revalidanten aan gewerkt hebben de afgelopen week, leverden mooie presentaties op en antwoorden op vragen als: heeft de kleur van drinken invloed op wat je proeft, waarom slapen we eigenlijk of wat is er slecht aan pilletjes.

Werken aan revalidatiedoelen kan heel leuk zijn!

Meer informatie over school en revalidatie

Wil je meer weten over hoe wij school en revalidatie met elkaar combineren voor kinderen en jongeren? Lees hier meer: