Only Friends Utrecht is een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Daarbij hanteren we de leeftijdsgrens van zes tot en met achttien jaar.

Plezier hebben, trainen, beter worden in je sport, een groeiend zelfvertrouwen en kameraadschap zijn enkele termen die Only Friends Utrecht typeren. Tussen 09.00 – 12.00 uur komen kinderen sporten in de sportzaal, de gymzaal of de fitnessruimte van De Hoogstraat Revalidatie. De sportclub kent een bestuur, trainers en vele vrijwilligers in diverse functies.

Belangrijkste taken

  • Jij bent op zaterdag één of twee uurtjes beschikbaar
  • Jij wilt jouw sport leren aan kinderen met een beperking
  • Jij vindt het super leuk om met kinderen tussen de 6-18 jaar te werken
  • Je bent enthousiast, energiek en wilt onderdeel zijn van de leukste sportclub uit Utrecht

Wat verwachten we van jou

Op zaterdag trek jij vroeg in de ochtend je Only Friends trainingspak aan. Je fietst of rijdt naar De Hoogstraat Revalidatie en ontmoet daar alle andere vrijwilligers. Vol passie geef jij vervolgens jouw (voorkeurs)sport aan onze sporters. Kinderen komen op de zaterdag in kleine groepjes en willen leren hoe ook zij deze sport kunnen beoefenen. Je denkt mee over welke extra materialen nodig zijn en je krijgt hulp van een aantal sportbegeleiders. Dit zijn vrijwilligers die jou kunnen ondersteunen.

We zoeken trainers in voetbal, fitness, dans of race running. Staat jouw sport er niet bij, geef je dan toch op. Kinderen vinden het super leuk om nieuwe sporten uit te proberen.

Wat bieden wij?

Only Friends Utrecht is een bolwerk van fantastische vrijwilligers die maar één doel voor ogen hebben: het mogelijk maken dat alle kinderen met een beperking wekelijks kunnen bewegen en sporten. We organiseren en leren samen en hebben heel veel plezier in datgene we doen en nastreven. Je wordt ondersteunt doordat we scholing bieden op het gebied diagnoses/beperkingen en het gebruik van verschillende sportmaterialen zoals sportrolstoelen. Je ontvangt sportkleding van de club en wordt natuurlijk uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest!

Doe je mee?

Je kunt je opgeven via mail of stuur je vraag naar onlyfriends@dehoogstraat.nl. Zien we jou binnenkort?