Neem jij liever de trap of de lift? De meeste mensen hebben de neiging om de lift te kiezen. Je bent sneller boven én je komt minder bezweet aan. Maar aan de andere kant is het nemen van de trap een gezondere keuze en kun je direct doorlopen naar je bestemming. Daarom start fysiotherapeut Lisa Vermooten het project ‘Interactieve trap’ met financiële steun uit het KiPZ-budget. Lees hieronder meer over het project.

Project ‘Interactieve trap’

Lisa Vermooten wil met haar innovatieproject een interactieve trap binnen De Hoogstraat creëren. “Iedereen staat wel eens voor de keuze tussen de trap of de lift. Ik wil graag deze keuze binnen De Hoogstraat wat vergemakkelijken door een interactieve trap te ontwikkelen. Ik denk namelijk dat mensen meer de trap zullen nemen als we de trap aantrekkelijker maken.”

Als fysiotherapeut is Lisa tijdens haar werk dagelijks bezig met bewegen en mensen bewust maken van gezond beweeggedrag. “Alleen al vaker de trap nemen in plaats van de lift is een gezonde verandering. Ik zou daarom erg graag willen toetsen of een interactieve trap daadwerkelijk zorgt voor gezond beweeggedrag.”

Maar wat is nu een interactieve trap?

Bij een interactieve trap kan je denken aan een trap die geluid maakt als je omhoog loopt of dat er een afbeelding geprojecteerd is op de trap. Sommige mensen kennen misschien wel het YouTube-filmpje van de Pianotrap.

Over de innovatieprojecten

De Hoogstraat Revalidatie heeft innovatie hoog op de agenda staan. Daarom is er budget beschikbaar gesteld om een aantal goede innovatie-ideeën verder uit te werken en/of te realiseren. In het voorjaar is er een call gedaan waarbij alle collega’s hun idee konden inleveren. Daar is heel enthousiast op gereageerd en uiteindelijk kon het innovatieteam uit zeventien inspirerende ideeën de beste selecteren. De komende maanden zullen alle projecten op de website verschijnen!

De Hoogstraat wenst alle prijswinnaars veel succes en kijkt uit naar de resultaten aan het eind van het jaar!

Bekijk hier alle projecten: Prijswinnaars Innovatie 2019

Bekijk ook: