De Hoogstraat en Roessingh Revalidatie hebben een geldbedrag ontvangen om De Handlanger verder te ontwikkelen tot aan de elleboog. Het doel is om – naast de handfunctie – ook de polsfunctie te ondersteunen bij mensen met een hoge dwarslaesie. Het geldbedrag van €30.000 ontvangen we deze week van de organisatoren van de Rapenburg Race.

De Handlanger

De Handlanger ondersteunt de handfunctie bij iemand met een hoge dwarslaesie. Met de handlanger kan iemand kleine objecten oppakken, zoals muntgeld en een pinpas, en bepaalde handelingen verrichten zoals de gulp van een broek open- of dichtritsen. Het compenseert de handgreep bij een hoge dwarslaesie.

Dit jaar wordt De Handlanger verder ontwikkeld waardoor het nog makkelijker wordt om voorwerpen te kunnen oppakken en gebruiken.

Rapenburg Race 2021

Afgelopen september zwommen drie dwarslaesiepatiënten en 50 Hoogstraat-medewerkers 800 meter door de Leidse grachten voor het goede doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie. De Rapenburg Race is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door een commissie bestaande uit elf Leidse studenten.

De handlanger wordt mogelijk gemaakt door Roessingh Research en Development (RRD), Roessingh Centrum voor Revalidatie (RCR), Universiteit Twente (UT), het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en De Hoogstraat Revalidatie.

Bekijk hieronder hoe een revalidant met de handlanger oefent!