De Hoogstraat heeft een gift van €2.250 ontvangen voor de kleutersport in het revalidatiecentrum. Met het bedrag kan nieuw materiaal en de juiste begeleiding bekostigd worden. De gift werd gegeven door de ouders van Joost. Joost was vijftien jaar toen hij in 2022 in De Hoogstraat revalideerde voor een dwarslaesie. Hij overleed op 9 juni 2023 aan de gevolgen van kanker.

“Sport was altijd al zijn lust en zijn leven”, vertelt Ciska, moeder van Joost. “De Hoogstraat maakte dat opnieuw voor Joost mogelijk toen hij moest revalideren van zijn dwarslaesie. Hij heeft daardoor nog zoveel kunnen doen!”.

Iets terugdoen met sport

“Doorzetten en gewoon doen. En vooral in beweging komen en blijven. Dat gaf Joost een boost. Toen hij overleed, wilden we wat doen dat daarbij paste. We hebben familie en vrienden om een bijdrage voor De Hoogstraat gevraagd. In overleg met de therapeuten van De Hoogstraat Sport zijn wij blij dat te kunnen doneren aan de Kleutersport. Er is namelijk nauwelijks tot geen sportaanbod voor kleuters waar bewegen en sporten niet vanzelfsprekend is. Terwijl het juist zo belangrijk is om aan de motoriek en het zelfvertrouwen te bouwen.”

Op de foto: Annemay, Marie-José en Ciska, met de kinderen van de kleutersport.

Kleuters in beweging dankzij gift

Annemay en Marie-José daarover: “Kleutersport is voor kinderen van vier tot zes jaar met een lichamelijke beperking. Wij geven dat op woensdagmiddag in De Hoogstraat. We weten zeker dat Joost deze activiteit zou ondersteunen. We denken dat hij het ook belangrijk had gevonden dat deze jonge groep kinderen positieve ervaringen zal opdoen in het bewegen. Wij zijn de familie en vrienden van Joost dankbaar voor deze prachtige gift en zijn ontzettend dankbaar dat we Joost hebben mogen leren kennen.”

Wil je De Hoogstraat ook een warm hart toedragen? Dat kan hier.