Seppe

Vrijwilliger in het restaurant

“Ik heb zelf bij De Hoogstraat gerevalideerd. Omdat ik door omstandigheden geen betaald werk kan doen, vind ik het extra belangrijk om vrijwilligerswerk te doen. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik iets terug doe voor de maatschappij. Twee keer per week help ik in het restaurant met de tafels dekken en -afruimen en met eten rondbrengen. Ook verwelkom ik nieuwe revalidanten die in het restaurant komen eten en breng ik ze naar hun een tafel. Ik maak een praatje met de mensen als ze daar behoefte aan hebben. “

“Het geeft voldoening als ik merk dat revalidanten en medewerkers blij zijn met mijn hulp. Het is ook altijd gezellig om hier te zijn. Als ik een tijdje niet ben geweest, voelt het als een warme deken als ik weer terug kom. Als vrijwilliger hoor je er gewoon bij. Ik vind het ook mooi dat iedereen hier van elkaar leert, mét of zonder beperking. Als mensen mij in mijn rolstoel met één hand vier borden zien tillen, zijn ze verbaasd dat ik dat kan. En als ik mensen binnen zie komen die niks kunnen en na twee maanden zelf de deur uitlopen, word ik daar blij van. ”

Wil je net als Seppe vrijwillger worden bij De Hoogstraat Revalidatie? Bekijk de vrijwilligersvacatures of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Anne Merkies via 030 256 1342 of vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl.