Jos

Vrijwilliger voeding op de afdeling Dwarslaesie & Orthopedie

Sinds de coronapandemie ben ik vrijwilliger bij De Hoogstraat. Eerst registreerde ik bezoekers bij de receptie. Toen dat niet meer nodig was, kon ik terecht op de afdeling Dwarslaesie & Orthopedie. Twee keer per week help ik tussen de middag bij de maaltijd. In de huiskamer op de afdeling deel ik het eten uit, help ik met snijden of eten geven als mensen dat zelf niet kunnen. Ik breng het eten ook naar de kamers wanneer revalidanten nog niet in de huiskamer kunnen eten.

Zelf ben arbeidsongeschikt door een ongeluk. Dankzij dit vrijwilligerswerk voel ik me nuttig, ik doe weer mee in de maatschappij. Het geeft mij ook structuur doordat ik hier twee keer per week wordt verwacht. Ik heb leuke collega’s en ik vind het zinvol om te doen. Het is fijn om iets te kunnen betekenen voor een ander. De revalidanten waarderen het heel erg. Ze zijn blij als ik er ben en zeggen regelmatig dat ze het goed vinden dat ik dit vrijwilligerswerk doe. Met sommige revalidanten bouw je een band op. Het doet me goed als ik zie dat ze vooruit gaan. Als ze dan bijvoorbeeld na drie maanden weer weg gaan, vraag ik me nog wel eens af hoe het met ze gaat.

Dit vrijwilligerswerk relativeert soms ook mijn eigen situatie. De mensen zijn hier positief, proberen hun leven, hoe moeilijk soms ook, weer op te pakken. En ondanks de ernstige problematiek wordt er hier ook veel gelachen. De sfeer is goed. Ik ben blij dat ik dit doe en kan het iedereen aanraden!

Wil je net als Jos vrijwilliger worden bij De Hoogstraat Revalidatie? Bekijk de vrijwilligersvacatures of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Anne Merkies via 030 256 1342 of vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl.