Desiree

Gastvrouw en vrijwilliger voeding

“Dit vrijwilligerswerk is een mooie aanvulling op mijn baan als radiodiagnostisch laborante drie dagen per week bij het UMCU. Ik houd van mensen en vind het fijn om iets voor een ander te betekenen. Elke woensdagochtend begeleid ik als gastvrouw revalidanten naar therapie en weer terug.  Onderweg maak ik een praatje. Omdat mensen hier vaak wat langer verblijven, bouw ik soms een band met ze op.”

Desiree de Kort gastvrouw en vrijwilliger voeding

“Als er tijd over is, ga ik met een revalidant wandelen of maak ik wat langer een praatje met iemand. Een man met afasie zei elke keer als ik hem kwam halen om te wandelen: ‘Leuk, leuk, leuk.’ Fijn dat ik voor mensen in een moeilijke periode iets kan doen. Ik voel me hier ook gewaardeerd, zowel door revalidanten als door medewerkers. Aan het eind van elke woensdagochtend help ik nog anderhalf uur mee tijdens het eten op de afdeling dwarslaesie/orthopedie. Eten rondbrengen, eten geven, iets snijden voor iemand, bestek inrollen, er is altijd genoeg te doen.”

“Met de afdelingsassistentes heb ik het super gezellig! Er heerst hier trouwens overal een goede sfeer. Iedereen zegt elkaar aardig gedag en je merkt dat het werk mét elkaar wordt gedaan. Ik voel me hier dan ook als een ‘vis in het water’.”

Wil je net als Desiree vrijwilliger worden bij De Hoogstraat Revalidatie? Bekijk de vrijwilligersvacatures of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Anne Merkies via 030 256 1342 of vrijwilligerscoordinator@dehoogstraat.nl.