“Als verpleegkundige op de afdeling dwarslaesie/orthopedie help ik onze revalidanten verder te komen, zodat ze uiteindelijk weer zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Dat betekent dat ik naast verzorgende ook tegelijk begeleider en adviseur ben. Iemand met doorligplekken laat ik zien hoe hij dit zelf kan controleren en behandelen. Wassen, aankleden en katheteriseren oefen ik samen met de revalidant. Ik begeleid revalidanten bij hun doelen, of bij het bijstellen van doelen en bij alles wat daarvoor nodig is. Maar de regie laat ik altijd bij de revalidant zelf.

Ik word blij als ik zie dat revalidanten vooruit gaan

Ik vind het bijzonder om het hele revalidatieproces, van het begin tot het einde, samen met een revalidant te doorlopen. De band die je daarbij opbouwt, maakt het nog specialer. Dat persoonlijke contact geeft me energie. Ik probeer me altijd zo goed mogelijk aan te sluiten bij de persoon. Daarvoor is het belangrijk dat ik goed luister en nieuwsgierig ben naar wie ik voor me heb. Ik word blij als ik zie dat revalidanten vooruit gaan, ook al is er soms lichamelijk geen vooruitgang mogelijk. Dan zit de vooruitgang in acceptatie, meer rust of minder boosheid. Dat is mooi om te zien.

Ik voel me bij elke revalidant betrokken en doe voor iedereen evenveel mijn best. Elke dag probeer ik tijdens mijn werk even tijd vrij te maken om met een revalidant iets te doen, hoe klein ook. Een kopje koffie drinken, een praatje maken, zodat ik mensen beter leer kennen. Als het daarvoor te druk is, houd ik het bij grapjes maken. Want bij mij gaat er geen dag voorbij zonder dat ik met een revalidant heb gelachen!

Ik wist het meteen: dit is mijn droombaan!

Als klein meisje wilde ik al verpleegkundige worden. Vijftien jaar geleden kwam ik als uitzendkracht bij De Hoogstraat terecht. Ik wist het meteen: dit is mijn droombaan! Helaas was er toen geen vaste plek, maar sinds drie jaar ben ik de gelukkige. De professionaliteit, de betrokkenheid bij de revalidanten en de onderlinge samenwerking met het hele behandelteam maken het tot een bijzondere werkplek. Het is leuk dat je overal over mee mag denken. Er is veel ruimte, niks is fout. Zolang je maar kunt uitleggen wat en waarom je iets doet en zolang het maar goed is voor de revalidant.”