Vijftien verpleegkundigen van De Hoogstraat en Zorgspectrum volgden dit jaar voor de eerste keer een interne vijfdaagse scholing over dwarslaesiezorg. Met de scholing vergrootten zij hun basiskennis, en die kennis kunnen zij meegeven aan de revalidant. Dit vergroot de eigen regie over het leven van de revalidant.

Verpleegkundigen die net in de revalidatiezorg komen werken, doen gaandeweg nieuwe informatie op. Met deze scholing kregen de verpleegkundigen die informatie gelijk al mee. Bovendien deden ze ook praktische ervaring op. Zo haalden zij een rolstoel uit elkaar en zetten zij de rolstoel in elkaar, en gingen ze er zelf een stuk mee rijden.

Samenwerking disciplines

De scholing versterkt ook de samenwerking tussen de verschillende disciplines in De Hoogstraat. Zo vertelden collega’s van andere afdelingen, zoals een fysiotherapeut, over hun rol en bijdrage in de behandeling van een revalidant. Zo weten ze wat ze aan elkaar hebben, wanneer ze iets beter kunnen overdragen en waarin ze elkaar kunnen aanvullen.

In het voorjaar van 2024 starten we weer met de scholing en daarbij haken ook verpleegkundigen van de Kind & Jeugdafdeling aan. Wij hebben er zin in!