Dijkstra, C.A. (Drs.)
Naam: Drs. C.A. Dijkstra
Afdeling/Locatie: De Hoogstraat Revalidatie
Specialisme(n): Dwarslaesie, decubitus en spasticiteit
Werkzaam sinds: 2005
BIG Register: 49050970901

Beschrijving belangrijkste werkzaamheden

Sinds haar aanstelling in 2005 is drs. Dijkstra werkzaam op de afdeling dwarslaesie/orthopedie met als aandachtsgebied dwarslaesie. Zij is werkzaam op de kliniek waar patiënten met een hoge en lage dwarslaesie worden opgenomen. Tevens is zij werkzaam op de polikliniek waar zij nieuwe en controle-patiënten ziet naast second opinions.

Naast de algemene dwarslaesiepolikliniek heeft zij eens in de maand een spreekuur waar patiënten met een dwarslaesie en decubitus gezien worden door de verpleegkundig specialist en plastisch chirurg.

Daarnaast heeft zij met een anesthesist van Care4homecare een baclofenpomp-spreekuur waarbij patiënten met spasticiteit worden gezien en de mogelijkheid tot een baclofenpomp wordt besproken.

Ook ziet zij patiënten met een Locked-in-syndroom of met ultrahoge dwarslaesies samen met de Adaptatie Techniek, logopedie en ergotherapie op het Locked-in spreekuur. Hier wordt gekeken of zaken als voorzieningen en communicatie geoptimaliseerd kunnen worden via een poliklinisch traject.

Naast haar functie als revalidatiearts is zij ook werkzaam als medisch manager van het cluster dwarslaesie/orthopedie.

Overige activiteiten

  • Medisch Manager Cluster Dwarslaesie/Trauma/Orthopedie De Hoogstraat Revalidatie
  • Lid Nederlands-Vlaams Dwarslaesie Genootschap (NVDG)
  • Lid International Spinal Cord Society
  • Mede-auteur handboek dwarslaesierevalidatie