‘Ik raad iedereen aan om in beweging te komen’

Nadat ik in 1992 een dwarslaesie opliep ten gevolge van een virus, zat ik in een negatieve spiraal. Ik was te zwaar, had nergens zin in, had geen conditie en last van mijn armen. Door mijn gewicht ging alles protesteren. Alles deed me zeer. Tot ik gevraagd werd om mee te doen met de HandbikeBattle. Dat was het omslagpunt.

Ik was meteen enthousiast. Niet alleen omdat ik graag de uitdaging aanga, maar ook omdat ik een doel had. Een geweldig doel en tegelijkertijd een stok achter de deur om ervoor te gaan. Ik besloot om niet gelijk in 2017 mee te doen, maar om in 2018 de berg op te gaan. Want in drie maanden mijzelf klaarstomen was te zwaar voor mij.

‘Ik zit beter in mijn vel en ben in topconditie’

Wij gaan 14 juni de zesde Handbikebattle rijden in het Kaunertal, Tirol. Meer dan honderd sporters met een beperking gaan de uitdaging aan: ruim twintig kilometer met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. Hoe dichterbij 14 juni komt, hoe meer zin ik erin krijg. Ik ben nu één jaar aan het trainen en ik ben tien kilo kwijt! Ik kan zonder problemen 30 tot 50 kilometer fietsen en ik doe drie keer per week mee met spinning. Ik zit veel beter in mijn vel dan voorheen en ben in topconditie. Ik kan iedereen aanraden om in beweging te komen en op zoek te gaan naar een doel. Ga ervoor!