Op woensdag 10 april werd Bibian Mentel door De Hoogstraat en De Johan Cruyff Foundation verrast met haar eigen Cruyff Court. Een Special Cruyff Court is een buiten sportfaciliteit en is aangepast aan de wensen van de kinderen, jongeren en alle andere potentiële gebruikers uit bijvoorbeeld de buurt.

Kunnen bewegen en sporten is voor alle kinderen belangrijk. Het inzetten van de juiste expertise en het kunnen gebruiken van aangepaste sportfaciliteiten zijn twee belangrijke voorwaarden om zo veel mogelijk kinderen met een beperking te kunnen laten bewegen en sporten. Om die reden hebben De Johan Cruyff Foundation en De Hoogstraat Revalidatie een intentieverklaring getekend met als doel om in 2019 een Special Cruyff Court te realiseren bij De Hoogstraat.

Bibian Mentel

De Hoogstraat en De Johan Cruyff Foundation vonden het beiden een geweldig idee om dit court te vernoemen naar één van de allerbeste ambassadeurs van het aangepast sporten en de paralympische sport: Bibian Mentel.

Mogelijkheden Cruyff Court

Een Special Cruyff Court maakt dat we ons beweegaanbod buiten kunnen vergroten met tal van (aangepaste) mogelijkheden. Denk aan:

  • het vergoten en kunnen aanbieden van verschillende beweeg-, sport-, en trainingsactiviteiten voor alle kinderen in zowel de kliniek als dagbehandeling;
  • het vergroten en aanbieden van verschillende beweeg-, sport-, en trainingsactiviteiten aan volwassen revalidanten, zowel in een groep als individueel;
  • het vergroten van de sportmogelijkheden voor kinderen van sportclub Only Friends Utrecht;
  • specifiek het aanbieden van looptrainingen voor kinderen en volwassenen met een prothese;
  • een speciale sportplek/gymplek voor kinderen van o.a. de Vrije School Utrecht VSU;
  • een openbare plek waar de buurt kan sporten en bewegen.

Vorderingen

De afgelopen maanden is er gekeken naar de technische- en financiële haalbaarheid van een Special Cruyff Court op het terrein aan de Rembrandtkade. De volgende stap is om de projectgroep te vergroten om te bekijken aan welke eisen het court moet voldoen voor kinderen sporters, de buurt, etc.