Vandaag ontving onderzoeker Olaf Verschuren een bedrag van 10.000 euro uit het Pilotfonds Wetenschapscommunicatie door Wetenschappers: Gewaardeerd! Met dit fonds wil de minister wetenschappers die zich al geruime tijd inzetten voor wetenschapscommunicatie ‘erkennen en waarderen’.

Olaf Verschuren zet zich al jaren met vele collega’s in om hun wetenschappelijk inzichten en nieuwe ontwikkelingen te vertalen in betere behandelingen, maar ook in begrijpelijke informatie voor de doelgroepen. Hierbij staat de patiënt centraal, met name kinderen met een fysieke beperking. Samen met onder andere Marjolijn Ketelaar, Jeanine Voorman, Jan Willem Gorter en Jeroen Dudink hebben ze de afgelopen jaren slaap, beweging en voeding onder de aandacht gebracht bij revalidatieprofessionals en ouders. Ze werken hierbij intensief samen met kinderen en ouders om de zorg te verbeteren. Vooral de kennis met betrekking tot slaap en de grote invloed die dat heeft op het welzijn, de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen met een beperking en hun ouders is van grote waarde.

Het bedrag gaan de onderzoekers gebruiken om de groeiende kennis op het gebied van slaap op verschillende manieren te delen met kinderen met een beperking en hun ouders.

Eerder dit jaar maakte Olaf Verschuren filmpjes met jongeren over slaap, bewegen en minder zitten.