Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website waarin je medische gegevens van verschillende zorgverleners verzamelt. Dit zijn bijvoorbeeld uitslagen en rapportages van het ziekenhuis en De Hoogstraat. Vaak kun je ook gegevens over je gezondheid toevoegen die je zelf meet, zoals bloeddruk of gewicht.

Welke PGO kies ik?

Iedereen van 16 jaar en ouder kan een account aanmaken. Er zijn verschillende PGO’s en elke PGO is anders. Zo verschillen PGO’s in de zorgverleners waarmee ze kunnen verbinden of met welke zelfmeet-apps of slimme horloges ze kunnen koppelen. Je kiest zelf welk PGO je wil gebruiken om je gezondheidsgegevens van verschillende zorgaanbieders te verzamelen.

Inloggen en account activeren

Een PGO bevat gezondheidsgegevens. Het is belangrijk dat alleen jij toegang hebt tot deze gegevens. Je privacy wordt gewaarborgd doordat jij alleen kunt inloggen met je persoonlijke DigiD. Maak een account aan in een PGO en activeer deze. Met dit account kun je nu inloggen in het betreffende PGO en jouw gezondheidsgegevens verzamelen, bekijken en beheren.

Inhoud PGO

Wij streven ernaar om je gezondheidsgegevens, zodra deze beschikbaar zijn, met jou te delen. Op deze wijze bevat een PGO recente en relevante gezondheidsgegevens. Via een PGO heb je onder andere toegang tot de volgende informatie vanuit De Hoogstraat:

  • Diagnoses
  • Metingen
  • Huidig functioneren
  • Persoonsgegevens
  • Wilsverklaring

Privacy

Een veilige verbinding tussen een PGO en de instellingen is belangrijk. Stichting MedMij zorgt ervoor:

  • dat iedereen die dat wil toegang krijgt tot zijn of haar eigen gezondheidsgegevens;
  • en op een veilige en betrouwbare manier zijn medische gegevens op kan halen.

MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens en is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label volgen deze regels. Nog niet elke zorgverlener in Nederland heeft een MedMij-label, maar wel steeds meer. De Hoogstraat heeft sinds april 2023 een Medmij-label.

Meer informatie

PGO’s zijn nieuw en nog in ontwikkeling. Ontdek wat er al kan op www.pgo.nl. Heb je een technische vraag met betrekking tot jouw PGO? Dan verwijzen wij je naar de helpdesk van je PGO. Wil je contact met De Hoogstraat? We ontvangen graag een mail op pgo@dehoogstraat.nl.