Voormalig wielrenner en oud-revalidant Edo Maas schenkt het Vriendenfonds van De Hoogstraat een geldbedrag van €9.450,- om skireizen voor dwarslaesie-revalidanten mogelijk te maken. “Tijdens een ski-reis van De Hoogstraat zag ik voor de eerste keer wat er allemaal nog mogelijk was en begon ik weer vooruit te kijken. Dat gun ik elke revalidant.” 

Peter van Egdom is een van de revalidanten met een dwarslaesie die volgende week met een ski-reis meegaat. “Heel bijzonder dat dit kan. Zo’n ski-reis biedt de mogelijkheid om terug te keren in de gewone wereld. Zelf zou ik het niet bedenken om weer te gaan skiën. Ik hoop na de reis weer met mijn eigen kinderen te kunnen gaan skiën”, vertelt hij.

Crowdfunding

Het geldbedrag is afkomstig van een crowdfundingactie, georganiseerd door de vroegere verenigingen van Maas – Wielervereniging R.W.C. Ahoy en Schaats Vereniging Rotterdam – om voor hem een aangepaste camper te kunnen kopen. De actie verliep zeer voorspoedig dankzij onder andere een benefiet-evenement en door medewerking van vele wielrenners en wielerjournalist Thijs Zonneveld. Het streefbedrag werd ruimschoots gehaald en er bleef zelfs een flink bedrag over dat Maas nu schenkt voor het mogelijk maken van skireizen voor revalidanten.

“De medewerkers van De Hoogstraat hebben de ervaring om revalidanten te begeleiden op de ski-reis, dat is top! Het skiën bood mij ineens weer veel perspectief, je voelt je niet meer gehandicapt. Voor mij is het dan ook de enige logische keuze om hieraan het geld te geven”, aldus Maas.

Dankbaar

Maas overhandigde symbolisch het geldbedrag op ludieke wijze via een ski. Tijdens de overhandiging bedankte Kobien Mijland, lid raad van bestuur van De Hoogstraat, Edo voor het grootse gebaar: “Edo heeft een fantastische ervaring mogen hebben, het was zo leuk dat hij dit andere mensen ook gunt en daar nu bij helpt. Ik kan niets anders zeggen dan enorm bedankt namens ons allemaal en degenen die van de skireizen kunnen gaan genieten!”

Over Edo Maas

Edo Maas was een veelbelovende wielrenner. In oktober 2019 klapte hij tijdens de Ronde van Lombardije op een auto waardoor hij een dwarslaesie opliep. Daarmee stond zijn leven volledig op zijn kop. Dankzij een enorme veerkracht is hij momenteel een volledig nieuw leven begonnen als kunstenaar en maakt hij veel mooie reizen met zijn nieuwe camper.

Vlnr: Edo Maas, Jan de Kok (Wielervereniging R.W.C. Ahoy), Ariane Smit (Schaats Vereniging Rotterdam), Peter van Egdom en Sander de Iongh (Schaats Vereniging Rotterdam)

Vlnr: Edo Maas en Peter van Egdom