De Hoogstraat introduceert een nieuwe interactieve vorm van therapieaanbod voor revalidanten met een dwarslaesie. Zij gaan meer bewegen door gebruik van Augmented Reality. Revalidanten kunnen met een speciale bril, de Hololens, 3D interactieve beweeggames spelen. Ook kunnen zij een 3D informatie module over dwarslaesie en drie ‘Weer Op Weg’- filmpjes van de Dwarslaesie Organisatie Nederland bekijken.

Projectleider Sacha van Langeveld: ”Beweging is voor een revalidant belangrijk. In de ontwikkelingsfase van de software hebben we al gemerkt hoe bijzonder en leuk ze het vinden. Het is voor hen echt van toegevoegde waarde. Nu gaan wij met onze revalidanten verder testen in de praktijk”. De software is een co-creatie van behandelaars, onderzoekers en revalidanten samen met HoloMoves. Het project wordt gefinancierd door ZonMw.

Een feestelijk moment bij de (tussen)oplevering van het project. vlnr: Sacha van Langeveld, projectleider; Jos Dekker, voorzitter DON; Rouming HU, programmamanager ZonMw, subsidiegever; Jessica van der Lede, projectmedewerker; Joep Janssen, HoloMoves; Janneke Stolwijk, opdrachtgever; Jan-Willem Meijer, bestuurder.

Dit bericht is geplaatst op 25 september 2020