De Mindfulness Training biedt handvatten om effectiever met spanning en stress om te gaan bij een chronische aandoening. De training is met name gericht op onze poliklinische en klinische revalidanten met een dwarslaesie.

Wat is de Mindfulness Training?

Mindfulness is een evidence-based behandelvorm en kan behulpzaam zijn wanneer je:

  • Gezonder wilt omgaan met spanning en stress
  • Gepieker makkelijker wilt loslaten
  • Je grenzen beter wilt leren voelen en herkennen
  • Meer energie wilt overhouden
  • Bewuster wilt zijn van fijne momenten

De mindfulness training geeft je handvatten om op een andere manier met moeilijkheden en negatieve gevoelens om te gaan. De bewustwording van en inzicht in je eigen functioneren worden groter en je herkent je eigen belemmerende patronen beter. Door je open te stellen voor wat er is en even niet te handelen, ontstaat er vanzelf (direct, of na een tijdje) ruimte voor ander gedrag. Je kunt op deze manier effectiever met spanning en stress omgaan.

Praktische informatie

De Mindfulness Training wordt in het voorjaar en in het najaar aangeboden in De Hoogstraat. De training vindt acht keer op de donderdagen plaats. Het is een gesloten groep. Je kunt contact opnemen met de trainers om duidelijkheid te krijgen over wanneer je in kunt stromen.

De trainers zijn:

  • Irene Verhoeven, verpleegkundige en Mindfulness trainer
  • Christel van Leeuwen, GZ-psycholoog en Mindfulness trainer

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de training via het formulier onderaan de pagina. Een voorwaarde voor deelname aan de training is dat je momenteel in behandeling moet zijn bij De Hoogstraat (klinisch of poliklinisch). Indien je niet in behandeling bent, maar wel interesse hebt, neem dan contact op met je revalidatiearts.

Formulier Mindfulness training bij dwarslaesie

Naam(Vereist)