Afgelopen weekend kwamen 20 kinderen met een beperking op uitnodiging van Beemster kaas, Chris Vos Foundation en De Hoogstraat Revalidatie naar Snowworld Amsterdam voor een Snowboard Clinic van Chris Vos. Onder begeleiding van Chris daalden de kinderen aan het einde van de ochtend de baan af. De kinderen glunderden van trots, en de ouders ook!

Paralympisch snowboarder Chris Vos weet als geen ander welke uitdagingen er zijn voor kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking. Door te bewegen of sporten oefen je speelsgewijs van jongs af aan allerlei bewegingen, die je later in het dagelijks leven kunnen helpen. Door veel te bewegen en sporten is Chris in staat om weer zelfstandig te lopen en nu zelfs op top niveau te snowboarden.

Omdat Chris kinderen met een lichamelijke beperking wil laten zien wat er mogelijk is, heeft hij – samen met zijn ouders – de Chris Vos Foundation in het leven geroepen. De Chris Vos Foundation heeft zich tot doel gesteld om alle mensen met een beperking of fysieke uitdaging aan het bewegen te krijgen d.m.v. sport en spel. De Chris Vos Foundation is als sportfonds ondergebracht bij Fonds Gehandicaptensport. Chris Vos, is geboren in de Beemster polder. Beemster kaas, de kaas die gemaakt wordt in die polder, is al jaren de trotse sponsor van Chris.