In het teken van Wereld Polio Dag heeft De Hoogstraat op 24 oktober honderd tulpenbollen ontvangen van de organisatie Rotary. Patiënten met polio hebben een historische band met De Hoogstraat en ze komen nog regelmatig bijeen voor bezinningsbijeenkomsten. Directeur Rob Beuse nam de bloembollen in ontvangst.

De ergotherapeuten zijn erg blij met de tulpenbollen, die kunnen ze namelijk goed gebruiken voor therapie van revalidanten. De eerste tulpenbollen zijn op Wereld Polio Dag al geplant in de ergotherapie-tuin.

End Polio Now-tulpenbollen

End Polio Now heet de actie om de wereld vrij te maken van de ziekte poliomyelitis, ook wel kinderverlamming genoemd. Voor de End Polio Now-actie worden fondsenwervingsactiviteiten opgezet. In Nederland is dat onder andere de verkoop van de End Polio Now-tulpenbollen.

Wereld Polio Dag

24 oktober is Wereld Polio Dag, een dag om aandacht te geven aan de voortgang in de strijd tegen deze ziekte, waardoor vele kinderen verlamd zijn geraakt. In 1992-1993 was de laatste uitbraak van polio in Nederland: toen waren er 72 zieken en twee mensen overleden aan de ziekte. In 1977 zijn lokale Rotaryclubs op de Filippijnen begonnen met het vaccineren van kinderen tegen polio. Omdat dit zeer succesvol was is deze actie overgenomen door Rotary International en later in samenwerking met WHO, UNICEF. Ook de Bill & Melinda Gates Foundation heeft zich hierbij aangesloten en de B&M Foundation verdrievoudigt elke bijdrage aan de poliocampagne.