“Ik kan nog steeds een erectie krijgen, maar dit is een reflex-erectie. Ik word wel opgewonden van wat mijn vrouw en ik in de slaapkamer ondernemen”, begint Jimmy het gesprek lachend. “We hebben samen standjes ontdekt die bij ons allebei genot geven. Ik geniet er ook van om mijn partner te zien genieten, wat mij weer een gevoel van vervulling geeft. Zelfs als mijn eigen gevoel daarbij anders is dan voorheen.”

Beetje hulp erbij

Jimmy maakt ook gebruik van reguliere hulpmiddelen om de erectie langer vast te houden. “Met een dwarslaesie zijn de reguliere hulpmiddelen zowel leuk als ook effectief om te gebruiken, zoals een cockring. Ook Viagra hebben wij in huis. Het nadeel is wel dat die pillen relatief duur zijn. We weten dan wel zeker dat we dan een hete nacht beleven”, grapt en knipoogt Jimmy.

Er komt niks uit

“Tijdens mijn revalidatie kwam ik snel tot de ontdekking dat het anders werkte dan voorheen. Ik had wel een erectie, maar er kwam niks uit. Ik heb toen een traject ingezet om mijn sperma in te laten vriezen. Ik had nog geen kinderwens, maar ik dacht ‘ik kan het maar beter hebben’. Ook dit was niet zo eenvoudig. Uiteindelijk ben ik onder narcose geweest zodat ze via een sneetje in mijn balzak het sperma konden ophalen. Dat is ingevroren. Ik heb nu een gezonde zoon van twee jaar!”, zegt Jimmy vol trots.

Ontdekkingstocht naar elkaar

Jimmy en zijn vrouw zijn open minded en proberen van alles uit. “Ik ben bij de seksuoloog geweest. Hij adviseerde om op zoek te gaan naar andere intieme plekjes. In de film ‘Intouchables’, zie je bijvoorbeeld dat de oorlel zo’n plekje is. Dat doet voor mij echt niks. Mijn linker tepel daarentegen is wel fijngevoelig. Ik heb daar nu ook een piercing doorheen waardoor het voor mij nog prettiger is. Ik ben er ook achter gekomen dat ik een tintelend gevoel kan opwekken als mijn vrouw en ik écht lichamelijk contact maken. Het is net als zenuwpijn, maar dan de fijne variant. Ik heb geleerd om andere vormen van intimiteit te waarderen. Ik kan bijvoorbeeld enorm genieten van flirten. Het is een ontdekkingsreis geweest om te leren wat voor mij en ons werkt en hoe ik het meeste plezier kan halen uit mijn seksuele ervaringen.”

Jimmy heeft een weg gevonden dat een behoorlijk goed alternatief is. “Mijn advies aan anderen is om open te staan voor verandering. En om actief te zoeken naar manieren om plezier en vervulling te vinden in seksuele en intieme relaties. Het is belangrijk om te experimenteren, jezelf te leren kennen en open te staan voor nieuwe ervaringen. Ik vind mezelf echt nog te jong en seks te leuk om het te laten.” aldus Jimmy.

Dit verhaal is gepubliceerd op 18 april 2024