‘Iemand met een beperking in dienst nemen: gewoon doen!’

Ervaringsdeskundige bij De Hoogstraat Maruschka Vis begint te stralen als ze over haar werk vertelt. Sinds januari is zij ervaringsdeskundige op de afdeling dwarslaesie en orthopedie in De Hoogstraat. Daarnaast geeft ze ook bijles op een basisschool. “In verband met Corona ligt dat nu stil. Dat is wel echt heel jammer.”

30 april is de Dag vóór de Arbeid. Een dag die in het leven is geroepen om werkgelegenheid onder mensen met een beperking te stimuleren. “Ik vind het goed dat hier aandacht voor is. Het is lastig om met een beperking aan het werk te komen. Werkgevers denken vaak toch dat het een hoop gedoe is en vooral lastig. Terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Soms is met een simpele aanpassing een heleboel mogelijk.”

Belang van een netwerk

Maruschka heeft wat dat betreft veel aan haar netwerk gehad. “Een half jaar na mijn revalidatie ben ik als vrijwilliger begonnen bij het kinderboekencafé bij mij in de wijk en vanuit daar ben ik via via gevraagd om bijles te geven aan kinderen met een leesachterstand. Je snapt dat ik ontzettend blij ben met mijn werk! Ik heb mazzel gehad, hoe gek dat ook klinkt. Het zou toch voor iedereen gewoon moeten zijn om te werken?”

“Het is fijn als je een netwerk om je heen hebt. Bij De Hoogstraat heb ik echt op een openstaande vacature gesolliciteerd. In het kinderboekencafé, op school en in De Hoogstraat hoef ik mij niet druk te maken om de voorzieningen. Dat is in andere gevallen soms echt wel een uitdaging. Vaak genoeg vraag ik mij af: ‘Kom ik het gebouw wel in, en als ik dan binnen ben zijn er dan toiletten waar ik bij kan?’. Hier zou vanuit de regering meer aan gedaan kunnen worden. Zo wordt het voor ondernemers aantrekkelijker om dit soort zaken mee te nemen in hun bouwplannen, waardoor wij als werknemers niet langer ‘dankbaar’ hoeven te zijn om te ‘mogen’ werken.”

Corona biedt mogelijkheden

“Ik spreek in De Hoogstraat veel mensen die revalideren met een dwarslaesie. Een deel daarvan kijkt samen met de werkgever of en hoe zij kunnen integreren op hun eigen werkplek. Dat vraagt aandacht en een realistische kijk. Wat dat betreft biedt Corona nieuwe mogelijkheden voor mensen met een beperking, omdat er allerlei voorzieningen worden getroffen om het thuiswerken makkelijk te maken. Hierdoor is je werkplek (thuis) al toegankelijk. Zo zijn er ook revalidanten die vanuit De Hoogstraat de eerste vergaderingen via Zoom of MT al hebben kunnen bijwonen.”

Wees realistisch en kijk naar wat mogelijk is

Maruschka pleit voor een realistische kijk vanuit werkgevers. “Er heerst nog steeds het stereotype dat ‘iemand met een beperking dankbaar mag zijn om te werken’ en dat aanpassingen ‘lastig’ zijn. Terwijl in de realiteit mensen met een beperking vaak erg gemotiveerd zijn om te werken en weten hoe ze moeten denken in oplossingen in plaats van problemen. In sommige beroepenvelden is het lastig en simpelweg niet praktisch in te richten. Maar in vele andere is het met soms kleine aanpassingen heel goed mogelijk.” Haar tip aan werkgevers is dan ook: ‘gewoon doen!’

Geplaatst op 29 april 2021