Twee keer in de week komt Marja de Ruiter naar De Hoogstraat. Ze komt om begeleid te fitnessen. Met haar 70 jaar is ze daar geen uitzondering. Zo goed mogelijk ouder worden, is haar doel en daar hoort ‘in beweging blijven’ bij.

“De mensen zijn hier zo vriendelijk!”

“Ik kom al vanaf mijn vijfde jaar bij De Hoogstraat”, begint Marja. “Na een heftige ziekenhuisperiode in het kinderziekenhuis in Blaricum kregen mijn ouders het advies om naar De Hoogstraat te gaan. Ik kan niet anders zeggen dat ik daar altijd heel fijn geholpen ben. Toen al en nu nog steeds. Ik kom hier twee keer in de week. Ik maak met iedereen die ik tegenkom een praatje. En daar is tijd voor. Dat is erg fijn”.

Marja heeft Cerebrale Parese. Haar ouders voedden haar op net zoals de andere kinderen in het gezin. “Onafhankelijkheid vonden mijn ouders belangrijk. Er werd me dan ook niet altijd een hand boven het hoofd gehouden. Gewoon mee doen, goed je best doen op school was wat ik te horen kreeg. Dat ging me gelukkig ook goed af. Ik heb mijn diploma’s gehaald en altijd gewerkt zodat ik goed voor mezelf kon zorgen.”

Naarmate Marja ouder werd, veranderde haar zorgvraag. “Vroeger kon ik nog lopen, maar vanaf mijn vijftigste werd het lopen minder. Toen ik 58 was, kreeg ik een elektrische rolstoel. Zo kom in tenminste nog overal. Bij de fitness fiets ik graag want dan blijven mijn benen nog wel actief. Ik merk dat ik daardoor nog wel fitter blijf.”

Het is fijn dat ik met alle vragen bij mijn behandelend revalidatie-arts terecht kan. Ze begrijpt de veranderende situaties en denkt mee met wat ik nodig heb. Ik kom graag op de Rembrandtkade. Al is het voor een praatje met de dames van de receptie!”.