Tijdens de gezondheidsvierdaagse (1-4 juni 2021) leren jongeren met een fysieke uitdaging meer over een gezonde levensstijl. In deze vierdaagse staat elke dag een ander thema centraal: bewegen, slapen en gezonde voeding, met als afsluiting een sportclinic. Ook wordt op de laatste dag het ‘Pakje Power’ uitgedeeld. Dit hebben studenten van de Hogeschool van de Kunsten in samenwerking met jongeren met een fysieke uitdaging bedacht om voldoende beweging, slaap en gezonde voeding te stimuleren bij jongeren met een fysieke uitdaging.

De gezondheidsvierdaagse is een initiatief van De Hoogstraat Revalidatie, Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en mytylschool De Kleine Prins.

Pakje Power

Voldoende beweging, slaap en gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, maar voor jongeren met een fysieke beperking al helemaal. Leven met een fysieke beperking is namelijk net als topsport. En bij topsport hoort een gezonde levensstijl! Maar hoe stimuleer je dit bij jongeren met een fysieke uitdaging? Studenten van de Hogeschool van de Kunsten gingen een samenwerking aan met jongeren uit de revalidatie om dit te realiseren. Het gerealiseerde product is “Pakje Power”, en is helemaal door en voor jongeren bedacht. In Pakje Power zitten allerlei handige tools om slaap, beweging en gezond eten te stimuleren, zoals bureaulegger, slaapmasker, en zaadjes om je eigen groente te verbouwen. Het Pakje Power is mogelijk gemaakt door het JKF-kinderfonds.

Om het Pakje Power te lanceren wordt er een gezondheidsvierdaagse georganiseerd voor jongeren met een fysieke uitdaging. Elke dag draait het om een ander thema (slaap, bewegen, voeding) en worden er activiteiten georganiseerd rondom dat thema, zoals samen koken, een lezing en quiz over slaap en een sportles. Op de laatste dag komen de drie thema’s samen met een sportclinic en wordt het Pakje Power aan de jongeren uitgedeeld.