Vandaag is het Body Weight Support System feestelijk in gebruik genomen in De Hoogstraat. Dit innovatieve robothulpmiddel gaat een cruciale rol spelen in de revalidatie van zowel kinderen als volwassenen met kracht- en/of coördinatieproblemen bij het lopen. De Hoogstraat is verheugd dat deze lang gekoesterde wens werkelijkheid is geworden, mede dankzij de fondsenwerving tijdens het jubileumjaar van 2023, ter ere van ons 75-jarig bestaan.

Veilig eerste stappen weer zetten

Het Body Weight Support voorziet, continue en altijd, in gewichtsondersteuning en valbescherming. Hierdoor kunnen we al heel vroeg in de revalidatie starten met looptraining. Dit systeem verlicht niet alleen de taak van de therapeut, maar maakt ook intensievere en veiligere training mogelijk. Onder meer door de snelle reactie van de robot voelt de revalidant zich nauwelijks verbonden aan de track. De revalidant durft zich daardoor vrijer te bewegen. Ook biedt het systeem verschillende standen voor optimaal resultaat en biedt het de revalidant de benodigde veiligheid.

Pluspunten van het systeem:

  • Het stimuleert het verleggen van grenzen en natuurlijke vooruitgang.
  • Revalidanten worden uitgedaagd in diverse trainingsactiviteiten, zoals opstaan en traplopen, zonder angst voor vallen.
  • Het biedt mogelijkheden voor zelfstandige oefeningen zonder directe hulp van een therapeut.
  • Door regelmatige training neemt de intensiteit toe, wat resulteert in een sneller herstel.
  • Het verlicht de belasting voor therapeuten, waardoor zij effectiever kunnen werken.
    Revalidant Teun zit in het harnas van het systeem

    Revalidant Teun neemt het Body Weight Support Systeem in gebruik.

De Hoogstraat Revalidatie beschouwt het Body Weight Support System als een waardevolle aanvulling op de behandeling van revalidanten.