De Hoogstraat Revalidatie heeft afgelopen vrijdagavond € 204.662,14 opgehaald tijdens haar allereerste benefietgala. De opbrengst van deze avond gaat volledig naar het Body Weight Support System. Dit is een oefen- en trainingsapparaat waarin revalidanten eerder en sneller de eerste stappen kunnen maken in hun revalidatie.

Het gala stond in het teken van het 75-jarig jubileum van De Hoogstraat. Kobien Mijland, bestuurder bij De Hoogstraat Revalidatie, spreekt van een bijzondere en gedenkwaardige avond: “Het gehele jaar door hebben we al diverse activiteiten georganiseerd om ons jubileum te vieren. Deze avond is natuurlijk wel de kers op de taart. Dat zoveel mensen De Hoogstraat een warm hart toe dragen is natuurlijk fantastisch”.

Opening door Prinses Margriet

Het gala werd feestelijk geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en Chef de Mission van de Paralympics Esther Vergeer. Prinses Margriet is al jarenlang beschermvrouwe van het Vriendenfonds van De Hoogstraat. Ook de Commissaris van de Koning, de heer Oosters en de logo-burgemeester van Utrecht de heer Eerenberg waren aanwezig. De presentatie van de avond was in handen van oud-olympisch schaatskampioene Marianne Timmer samen met Cees Wijburg.

Bijzondere ontmoeting oud-revalidant en haar revalidatie-arts

Tijdens het diner was er een bijzondere ontmoeting tussen oud-revalidant Sanne en haar revalidatiearts Catja. Zij traden samen op voor de 130 gasten. Revalidanten vertelden over hun herstel in het revalidatiecentrum en wat het Body Weight Support System voor hen kan betekenen. De avond werd afgesloten door musicalster Antje Monteiro met een spetterend optreden.

De opbrengst werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, spontane giften tijdens de avond en een veiling met unieke kavels. De kavels werden vakkundig verkocht door veilingmeester Johan van Streun.

“We weten nu dat we kunnen gaan investeren en dat we het Body Weight Support System kunnen kopen. We staan reeds klaar om hiermee vanaf maandag aan de slag te gaan. Hoe eerder, hoe beter voor onze revalidanten”, laat Kobien Mijland weten.