Op maat informatie krijgen over je dwarslaesie. Vaak gebeurt dat in een één-op-één gesprek met de arts. Maar wat als je die informatie combineert met een 3D-anatomisch model. Dan zie je echt voor je wat er in jouw lijf gebeurt. Dit is nu realiteit door de informatiemodule van het innovatieve project ‘Dwarslaesie in beweging met hologrammen’.

In deze Mixed Reality-applicatie krijgt de revalidant uitleg over de dwarslaesie en de gevolgen daarvan. In een 3D-anatomisch model zie je o.a. hoe de zenuwbanen door het lichaam lopen terwijl een arts uitleg geeft over het in de applicatie ingestelde dwarslaesie-niveau. Ook revalidanten met een beperkte arm-handfunctie kunnen het gebruiken door slimme spraak- en hoofdbesturing!

Project ‘Dwarslaesie in beweging met hologrammen’

Vorig jaar gingen De Hoogstraat Revalidatie en HoloMoves van start met het innovatieve project ‘Dwarslaesie in beweging met hologrammen’. Een ZonMw gefinancierd subsidietraject wat we mochten uitvoeren door het winnen van de Medische Inspiratorprijs 2019. De informatiemodule is hier een onderdeel van.