De Hoogstraat is een groepsvideo-conference opstelling rijker. Jos Schaddelee, oud-revalidant van De Hoogstraat, schenkt de apparatuur als dank voor wat hij tijdens zijn revalidatie aan begeleiding heeft gekregen. Dit doet hij namens het bedrijf AVEX waar hij werkzaam is als managing director. Het gaat om de Easy-Presenter, een alles-in-één presentatietrolley. Met deze apparatuur wordt het bijvoorbeeld mogelijk, met mensen die moeilijk naar De Hoogstraat kunnen komen (door reisafstand, beperkte energie of een andere oorzaak) in een beveiligde omgeving een teambespreking te houden over de voortgang van de revalidatie via een beeldverbinding. Bij de bespreking kunnen zowel de persoon vanuit huis als de betrokken behandelaars elkaar in beeld zien en horen.

Revalidatie door hersenletsel

Jos Schaddelee kreeg in oktober vorig jaar tijdens een parachutesprong een hartstilstand. Dankzij de snelle reanimatie van zijn springmaatje overleefde hij de val, maar ontstond er wel hersenletsel. Zijn leven is sindsdien volledig veranderd. Er volgden maanden van revalidatie bij De Hoogstraat. Tijdens de revalidatie wist hij niet alleen zichzelf te motiveren en aan zijn eigen doelen te werken, maar wist hij ook anderen te enthousiasmeren en te inspireren. Inmiddels heeft Jos zijn revalidatie bij De Hoogstraat afgerond. Jos: “Wat ik nu nog kan, heb ik hier allemaal geleerd. Ze hebben hier een enorme positiviteit richting de gasten. En een enorme professionaliteit. Dat heeft mij ertoe gebracht hoe ik nu ben. En daar ben ik best blij mee. Daar moeten jullie trots op zijn! Elke dag als jullie naar huis gaan, wees er trots op! Ik draag graag bij om het communiceren hier in De Hoogstraat nog beter te maken, vandaar deze gift.”

Beveiligde omgeving

De Hoogstraat is Jos en zijn bedrijf zeer dankbaar voor deze gift, waarmee De Hoogstraat nog beter kan aansluiten bij de wensen en vragen die er zijn. Tijdens de overhandiging krijgen we een preview van de beeldverbinding. Met Mia, oud-revalidant van De Hoogstraat en bekende van Jos. Het is een soort Skype maar dan met een beveiligde omgeving. Per mail krijgt de revalidant een beveiligd linkje en zo komt diegene in het gesprek terecht. Dus een EPD kan je ook via je scherm delen vanwege de beveiligde omgeving. Andere zorgorganisaties maken ook gebruik van dezelfde apparatuur met een grotere infrastructuur. Onder andere bij Antonius ziekenhuis en het UMCU.

“Ik zie tal van mogelijkheden. Ook voor het onderwijs dat we bieden vanuit De Hoogstraat. We zullen er intensief gebruik van maken”, aldus Rob Beuse, Raad van Bestuur.

Wil je De Hoogstraat ook steunen? Bekijk de mogelijkheden op ‘Steun de Hoogstraat’